info@carnivalnews.net

Financer.com katsaus vuoden 2020 lainatrendeihin: Pienten lainojen kysyntä räjähti

Viime vuonna pienten alle 500 euron lainojen kysyntä kasvoi selvästi ja lainaa hakivat netistä selvästi enemmän keskimääräistä vanhemmat henkilöt. Tämä käy ilmi taloussivusto Financer.comin tekemästä selvityksestä, jossa analysoitiin yli 41 000 palvelun kautta tehtyä lainavertailua.

Vuonna 2020 suomalaiset hakivat netistä lainaa keskimäärin 5200 euroa vähän vajaanvuoden takaisinmaksuajalla.
Viime vuoden tarkka keskiarvo oli 5258,87 euroa ja maksuajalle 11,5 kuukautta.
Näissä luvuissa näkyy selvä muutos vuoden 2019 lukuihin.


Edellisvuonna Financer.com-palvelun kautta haettiin lainaa keskimäärin 7600 euroa, joten pudotusta tuli noin 31 prosenttia.
Samoin lainojen keskimääräinen takaisinmaksuaika tippui vajaasta kahdesta vuodesta nyt vajaaseen vuoteen. Lyhyempi takaisinmaksuaika johtunee pienentyneistä lainasummista eikä niinkään muutoksista kulutustottumuksissa.

Tilastoissa näkyy selvä kysynnän kasvu pienille alle 500 euron lainoille.
500 euron ja sitä pienempien lainojen osuus kaikista lainahauista oli noin 37 prosenttia edellisvuonna ja vuonna 2020 osuus oli noin 54 prosenttia kaikista Financer.comin kautta tehdyistä hauista.

Keskimääräisen hakijan ikä kasvoi selvästi

Hakijoiden ikäjakaumassa tapahtui suuri muutos vuonna 2020, kun vanhemmat ikäluokat kasvattivat hakijoiden osuutta kaikissa kolmessa lainatuotteessa.
Vuonna 2019 noin 71 prosenttia kaikista hakijoista oli alle 45-vuotiaita. Vuonna 2020 vastaava luku oli noin 54 prosenttia.

Koronan vaikutukset lainoihin vuonna 2020


Koronaviruksen aiheuttamat talousvaikutukset ovat vaikuttaneet myös lainoihin.
Financer.comin kyselyyn vastanneista noin kolmasosalla on ollut vaikutuksia työllisyyteen koronan takia. Myös bruttokansantuote laski viime vuonna Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan. Työttömyys ja talouden taantuma ovat vaikuttaneet paljon juuri pienituloisiin ja lapsiperheisiin, joten pienen lainan tarve on saattanut kasvaa juuri näissä perheissä.


Hallitus sääti lainoille viime kesänä 10 prosentin väliaikaisen korkokaton, joka on näillä näkymin voimassa ainakin vuoden 2021 syksyyn saakka.
Lakimuutos on vaikuttanut kulutusluottoihin ja moni alan yritys on karsinut etenkin pienempiä lainatuotteitaan pois ja useat yritykset näyttävät keskittyvät yhä enemmän suurempiin lainasummiin. Tämän taustalla on todennäköisesti pienempien lainasummien kannattamattomuus tiukemman korkokaton takia.

Lue koko artikkeli ja tarkemmat tiedot selvityksen tuloksista: 
https://financer.com/fi/lainatrendit/


Muita mielenkiintoisia aiheita muualta luettavaksi

Koe kaupunki uudella tavalla – vuokraa sähköpotkulauta

Sähköpotkulauta vuokraus on nopeasti kasvava trendi kaupungeissa ympäri maailman. Se tarjoaa helpon ja ympäristöystävällisen tavan liikkua kaupungissa, ilman tarvetta omistaa omaa ajoneuvoa. Sähköpotkulaudat ovat myös erittäin käteviä lyhyiden matkojen tekemiseen ja niitä voi helposti vuokrata monilta eri yrityksiltä. Vuokraamalla sähköpotkulaudan voit kokea kaupungin uudella tavalla, välttää ruuhkia ja nauttia liikkumisesta vaivattomasti.

Maamme laulu – kansallishymni joka yhdistää suomalaisia

Maamme laulu on Suomen kansallislaulu ja yksi maamme merkittävimmistä kulttuuriperinnöistä. Sen sanoitukset ovat syvällisiä ja kauniita, ja ne kertovat Suomen luonnosta ja historiasta. Maamme laulu yhdistää suomalaisia eri puolilta maata ja on tärkeä symboli kansallisen yhtenäisyyden kannalta. Sitä lauletaan juhlapäivinä, koulujen tilaisuuksissa ja monissa muissa tilanteissa, joissa halutaan juhlistaa suomalaisuutta. Maamme laulu on osa Suomen historiaa ja kulttuuria, ja se jatkaa elämäänsä tärkeänä osana suomalaista identiteettiä.

Pikku Finlandia

Pikku Finlandia edustaa kestävän kehityksen ja kiertotalouden mukaista rakentamista, sillä se on rakennettu siirrettävistä ja uudelleen käytettävistä puumoduuleista. ”Puu on vastuullinen rakennusmateriaali se sitoo hiiltä koko rakennuksen elinkaaren ajan.

Vastaa