info@carnivalnews.net

Lainat kannattaa kilpailuttaa

Lähes jokaisella suomalaisella perheellä ja aikuisella on vähintään yksi laina. Eikä ole kovinkaan erikoista, että niitä lainoja on useampia. Esimerkiksi jokainen osamaksullinen osto on tavallaan laina, jonka olet saanut joltain rahoitusyhtiöltä. Nämä pienet lainat eivät monestikaan kaada talouttasi, mutta niidenkin yhdistämistä kannattaa miettiä. Mutta kun kyseessä on useiden tuhansien auto-, remontti- tai talolainat, kannattaa lainat kilpailuttaa. Kilpailutus on paikallaan niin uusien lainojen suhteen, kuin jo sinulla olemassa olevien lainojen suhteen. Vanhat lainatkin kannattaa kilpailuttaa muutaman vuoden välein.

Kilpailuta lainasi ja saa säästöjä

Lainojen kilpailutukseen on pari loogista syytä. Se, että tarvitset lainaa riippuu jostain mitä olet tekemässä tai hankkimassa, ja se kuinka paljon maksat lainastasi riippuu, mistä sitä olet hakemassa. Eri lainoittajilla on erilaisia korkoja ja lainaan liittyviä kuluja, joiden kanssa kannattaa olla tarkkana. Mitä pidempi aikainen laina, sitä suuremmat ovat lainaan liittyvät oheiskulut loppujen lopuksi. Oheiskulut kuten laskutuslisät ja vastaavat voivat olla parista eurosta yli kymmeneen euroon laskua kohden, joten kannattaa olla tarkkana kun valitset lainoittajaasi.

Nykyaikaisella kilpailutuksella saat nopeasti ja vaivattomasti yhdellä hakemuksella mahdollisesti useamman lainatarjouksen, joista voit helposti valita sen itsellesi sopivimman, tai sitten olla hyväksymättä yhtäkään lainatarjousta. Yleisesti ajatellen laina kannattaa ottaa mahdollisimman lyhyenä, mutta kuitenkin siten, että arkitaloutesi ei mene tiukille lainantakaisinmaksun takia, siksi kannattaakin miettiä, olisiko hyvä ensin tehdä omalle taloudelle pienimuotoinen tarkistus.

Jos sinulla on vanhoja lainoja, nekin kannattaa aina aika-ajoin tarkistuttaa, joko hakemalla kilpailutuksen kautta uutta lainaa, jolla maksaa vanha pois, tai yksinkertaisesti ottamalla yhteyttä lainoittajaan ja muuttamalla lainan ”asetuksia”. Aktiivinen yhteydenpito lainanantajaasi ei ole huono asia, me vain useimmiten valitsemme sen passiivisen maksamisen tien, vaikka lainamarkkinoilla kannattaa olla aktiivinen – se tuo useimmiten paremmat korot ja pienemmät kuukausikulut rasittamaan omaa talouttasi ja sen kuukausikuluja.

Oman talouden tarkistaminen

Oman talouden tarkistamiseen tarvitset luonnollisesti tiedot, kuinka paljon taloutenne ansaitsee kuukaudessa – tämä on helpoin kohta. Yleensä sen jälkeen helpoin on listata asuinkustannukset sekä työ/opiskeluun menevät matkakulut kuukaudessa. Jopa ruokakulutkin ovat nykyään löydettävissä helposti älylaitteen sovelluksista, jos käytät pääsääntöisesti isoimpia ketjuja kuten S- ja K-ketjua. Lisäksi kuukausittaisia kuluja saattavat olla harrastusten kulut ja muu viihde, ja tottakai ei pidä unohtaa vakuutuksia ja muita mahdollisia kuukausittaisia kulueriä, kuten erilaisia osamaksuvelkoja. Nuo erilaiset pienet osamaksutkin kannattaa mahdollisuuksien mukaan yhdistää yhdeksi lainaksi ja maksaa pois – silloin sinulla on enää vain yksi maksu kuukaudessa entisten useamman laskun sijaan, ja olet jo todennäköisesti yhdistelyssäsi saanyt paremman koron velallesi sekä vähentänyt huomattavasti kuukausikuluja.

Lainojen kilpailutus ei ole vaikeata

Lainojen kilpailutus ei nykyaikana ja digitaalisten alustojen ollessa käytössä ole vaikeata tai aikaavievää. Lomakkeella kysytään henkilötiedot, tulotiedot ja kenties tietoja muista talouttasi rasittavista lainoista, sekä kuukausittaisia menojasi. Näissä kannattaa olla totuudenmukainen, sillä liian iso laina tai liian iso kuukausimaksu voi saada oman talouden sekaisin, mikä ei ole hyvä asia.

Hae vain sen verran lainaa kun tarvitset ja mikäli olet tehnyt tuon oman talouden tarkistuksen, tiedät, kuinka paljon sinulla keskimäärin on kuukaudessa varaa maksaa lainaasi pois. Muista kuitenkin jättää jonkinverran puskuria maksimimahdollisuuden ja todellisen kuukausierän väliin, sillä koskaan ei voi tietää mitä huomenna tapahtuu.

Muista, että lainamarkkinat ovat nykyaikana laajat ja lainaa on saatavilla monista eri lähteistä. Voi olla, että saat lainasi perinteisestä pankista, tai yksityiseltä yritykseltä, tai se pankki tai yritys voi olla eurooppalainen, tai voi olla, että löydät rahoituksen peer-to-peer markkinoilta – vaihtoehtoja todellakin on, mutta periaate pysyy samana – lainat kannattaa tarkastaa ja kilpailuttaa, muutaman minuutin työllä voi olla satojen eurojen tulo.

Trackbacks & Pings

 • Laina nopeasti Bondoran palvelusta - Vertaa pikavipit :

  […] vakuudettomista lainoista ovat kulutusluotot, luottokortit ja pikavipit. Miten vakuudeton laina sitten eroaa normaaleista pienlainoista? Yleensä vakuudeton luotto on joustavampi kuin pienlainat. […]

  2 vuotta ago
 • Laina pankkiasi nopeammin Bondoralta - Pankkitieto.net :

  […] vakuudettomista lainoista ovat kulutusluotot, luottokortit ja pikavipit. Miten vakuudeton laina sitten eroaa normaaleista pienlainoista? Yleensä vakuudeton luotto on joustavampi kuin pienlainat. […]

  2 vuotta ago
 • Voita pankkisi - hae laina Bondorasta - Kasvumarkkinointi :

  […] vakuudettomista lainoista ovat kulutusluotot, luottokortit ja pikavipit. Miten vakuudeton laina sitten eroaa normaaleista pienlainoista? Yleensä vakuudeton luotto on joustavampi kuin pienlainat. […]

  2 vuotta ago

Vastaa