info@carnivalnews.net

LähiTapiolan pääomasijoitusrahasto mahdollistaa kotimaisille sijoittajille pääsyn myös suuriin kansainvälisiin pääomasijoitusrahastoihin

Ammattisijoittajien tarve löytää uusia, tuottavampia sijoituskohteita kasvattaa edelleen pääomasijoittamisen suosiota. LähiTapiola avaa uuden Pääomasijoitus V –rahaston ammattimaisesti sijoittaville yhteisöille.

Pääomasijoittaminen kiinnostaa instituutio- ja yhteisösijoittajia yhä enemmän. Matalan korkotason vuoksi sijoittajat etsivät paremmin tuottavia kohteita ja näihin tavoitteisiin pääomasijoitukset ovat vastanneet hyvin.

LähiTapiola Vaihtoehtorahastot avaa uuden pääomasijoitusrahaston instituutio- ja yhteisösijoittajille.

– LähiTapiola –ryhmän yhtiömme ovat toimineet kaikissa pääomasijoitusrahastoissamme ankkurisijoittajina ja sitä kautta olemme voineet kasvattaa rahastojemme koon useisiin satoihin miljooniin euroihin. Edellinen rahastomme suljettiin joulukuussa 2020 noin 321 miljoonan euron suuruisena. Uuden rahaston on tarkoitus jatkaa samalla strategialla kuin edeltäjänsä. Rahaston suuri koko mahdollistaa sijoittamisen myös suuriin ja keskisuuriin, kansainvälisiin pääomasijoitusrahastoihin, LähiTapiola Vaihtoehtorahastojen salkunhoitaja Jani Ruoppa sanoo.

Uusi Pääomasijoitusrahasto V – rahaston tavoitekoko on noin 400 miljoonaa euroa. Rahaston sijoituskausi on kolme vuotta ja toimikausi 15 vuotta. Vähimmäissitoumus on miljoona euroa.

Rahasto hajauttaa sijoituksiaan eri kokoisiin rahastoihin. Keskimääräinen sijoitus per rahasto on noin 25 miljoonaa euroa. Pääomasijoitusrahasto V:n vuotuinen (IRR) tuottotavoite on 11-14 prosenttia.

Kestävyys pääomasijoituksissa

LähiTapiolan Varainhoito on tehnyt uraauurtavaa työtä kestävässä sijoittamisessa Suomessa. Varainhoito on sitoutunut noudattamaan YK:n tukemia vastuullisen sijoittamisen periaatteita. Sen lisäksi Varainhoito tekee sijoituskohteistaan ja rahastokumppaneistaan oman kestävyysanalyysin ja –luokituksen.

  • Pääomarahastoja valittaessa rahastomanagerin tapa huomioida kestävyysriskit on tärkeä valintakriteeri. Keskustelemme kestävyysteemoista tapaamisissa rahastomanagerin kanssa sekä varmistamme tarkistuslistan avulla muun muassa, miten rahastomanageri huomioi kestävyysriskit sijoituspäätöksissään ja –prosesseissaan. Kirjaamme keskeiset havainnot ja kestävyysluokituksen jokaiseen sijoitusesitykseen.

Tietoa julkaisijasta

LähiTapiola-ryhmän tehtävänä on turvata asiakkaidensa elämää ja menestystä. Visionamme on tarjota suomalaisille turvallisempaa, taloudellisesti turvatumpaa ja terveempää elämää. Elämänturva merkitsee asiakkaillemme kokonaisvaltaista ja ennakoivaa palvelua.

LähiTapiola on keskinäiseen yhtiömuotoon perustuva, asiakkaiden omistama yhtiöryhmä, joka palvelee henkilö-, maatila-, yrittäjä-, yritys- ja yhteisöasiakkaita. LähiTapiolan tuotteet ja palvelut kattavat vahinko-, henki- ja eläkevakuuttamisen sekä sijoittamisen ja säästämisen palvelut. Olemme myös yritysten riskienhallinnan ja henkilöstön työhyvinvoinnin ammattilainen.


Muita mielenkiintoisia aiheita muualta luettavaksi

Kotieläimet tuovat iloa ja rauhaa arkeen

Kotieläimet ovat ihania kumppaneita, jotka tuovat paljon iloa ja rauhaa arkeen. Ne ovat uskollisia ja rakastavia, ja niiden seurassa on aina mukavaa olla. Kotieläimiä voi olla monenlaisia, kuten koiria, kissoja, kaneja tai vaikka kanoja. Jokaisella eläimellä on oma persoonallisuutensa ja tarinansa, ja niiden kanssa vietetty aika on aina arvokasta. Kotieläimiä hoitaessa oppii myös vastuullisuutta ja huolehtimista toisesta olennosta. Niiden läsnäolo rauhoittaa mieltä ja auttaa unohtamaan arjen stressit. Kotieläin on todellinen aarre, joka ansaitsee rakkautta ja kunnioitusta.

Affiliate markkinointi – tehokas tapa ansaita rahaa verkossa

Affiliate markkinointi on tehokas tapa ansaita rahaa verkossa. Se perustuu yhteistyöhön yrityksen ja sivuston omistajan välillä, jossa jälkimmäinen markkinoi yrityksen tuotteita ja saa provisiota myynnistä. Affiliate markkinoinnissa menestyminen vaatii kuitenkin sitoutumista ja työtä, sillä kilpailu on kovaa. Mutta kun onnistuu rakentamaan vahvan ja luotettavan brändin, affiliate markkinoinnista voi tulla merkittävä tulonlähde.

Fazer Patukat joulukalenteri – Herkullinen tapa odottaa joulua

Fazer Patukat joulukalenteri on herkullinen ja hauska tapa odottaa joulua. Kalenterissa on 24 luukkua, joista jokaisen takaa paljastuu yllätys: Fazerin suosituimpia patukoita eri makuvaihtoehdoilla. Joulukalenteri sopii niin lapsille kuin aikuisillekin, sillä Fazerin patukat ovat suosittuja kaikenikäisten keskuudessa. Kalenteri tuo mukavan joulufiiliksen jokaiseen päivään ja auttaa unohtamaan kiireen hetkeksi. Fazer Patukat joulukalenteri on myös loistava lahjaidea läheisille, jotka arvostavat herkuttelua ja joulun tunnelmaa.

Vastaa