info@carnivalnews.net

OP avaa monipankkipalvelun taloudenhallinnan sujuvoittamiseksi

OP avaa uuden palvelun, jossa eri pankeissa olevien tilien tiedot näkyvät samassa kanavassa. OP Monipankkipalvelulla omasta taloudesta saa selkeämmän kuvan yhdellä näkymällä yli pankkirajojen, mikä helpottaa pankkiasiointia. Palvelu tuodaan OP:n itsepalvelukanaviin vaiheittain kesäkuun alusta alkaen.

Jatkossa OP:n asiakkaat voivat tarkastella muissa pankeissa olevien tilien tietoja myös OP:n kanavissa. Uusi OP Monipankkipalvelu sujuvoittaa pankkiasiointia entisestään ja helpottaa oman talouden kokonaisuuden hahmottamista.

OP:n asiakkaat voivat ottaa palvelun käyttöön op.fi-verkkopalvelussa, ja ominaisuus laajenee pian myös OP-mobiiliin. Tällä hetkellä palvelussa voi tarkastella Nordean, Danske Bankin, Handelsbankenin ja S-Pankin tilitietoja.

– Tavoitteenamme on parantaa palveluidemme digitaalista asiakaskokemusta jatkuvasti ja ennakoida asiakkaiden käyttötarpeita. OP Monipankkipalvelu sujuvoittaa oman talouden hallintaa, kun kaikki tulot, menot ja säästöt näkyvät kerralla tutuissa kanavissa, kertoo OP:n tileistä, maksamisesta ja taloudenhallinnasta vastaava johtaja Masa Peura.

Palvelun käyttäminen on yhtä turvallista kuin muidenkin OP:n kanavien käyttäminen. Tunnistautuminen tapahtuu sen pankin tunnistusvälineellä, josta tilitietoja haetaan, ja tietojen näkymiselle annetaan suostumus aina 90 päiväksi kerrallaan. Tulevaisuudessa tilitietojen tarkastelun lisäksi palvelussa voi myös maksaa toisen pankin tililtä.

Avoimet rajapinnat mahdollistavat uudet palvelut

Syksyllä 2019 voimaan tulleen PSD2-maksupalveludirektiivin ansiosta pankit ja kolmannet osapuolet voivat kehittää asiakkaille uusia, tilidataa hyödyntäviä palveluita. Direktiivin tarkoituksena on muun muassa lisätä asiakkaiden palveluvalikoimaa ja maksamisen turvallisuutta.

– OP Monipankkipalvelu on hyvä esimerkki PSD2:n mahdollistamista hyödyistä asiakkaalle. Tulevaisuudessa näemme monenlaisia innovaatioita niin pankeilta kuin kolmansilta osapuolilta. OP:n tavoitteena on hyödyntää PSD2:n tuomia mahdollisuuksia maksamisessa ja taloudenhallinnassa. Haluamme tarjota asiakkaillemme parhaat palvelut yhteistyössä kumppaneidemme kanssa, Peura sanoo.

OP Monipankkipalvelu on tuotettu yhteistyössä tanskalaisen Nordic API Gatewayn kanssa, jonka rakentamat tekniset ratkaisut noudattavat pankkien sääntelyvaatimuksia.

Vastaa