info@carnivalnews.net

Kiinnostus luottovakuuttamista kohtaan kasvussa Länsi-Euroopassa

Atradius on julkaissut vuoden 2021 maksukäytäntöbarometrin tulokset Länsi-Euroopan osalta. Yritykset seuraavat asiakasmarkkinoiden kasvavaa maksukyvyttömyysriskiä.

Tanskassa B2B-maksukäyttäytyminen oli heikointa, sillä B2B-laskutuksen kokonaisarvosta erääntyneiden laskujen osuus oli 62 % ja alaskirjausten 14 %. Koko Länsi-Eurooppaa tarkasteltaessa erääntyneiden laskujen osuus laskujen kokonaisarvosta oli 53 %, kun niiden osuus oli 47 % vuonna 2020. Alaskirjausten arvo oli vastaavasti 10% (7 %), mikä on korkeampi kuin Itä-Euroopan maiden vakaana pysyneet 5 % (5 %) alaskirjaukset.

Länsieurooppalaisten yritysten tämänvuotinen maksukäyttäytymisen heikkeneminen näyttää lisänneen luottovakuutusten kysyntää, sillä yli puolet alueen yrityksistä suunnittelee ottavansa luottovakuutuksen käyttöönsä ensi vuonna.

Atradiuksen Chief Market Officer Andreas Teschin mukaan nämä tutkimustulokset osoittavat, että yritykset ovat valmiina ratkaisevalla hetkellä:
”Yritykset ovat jo kärsineet pandemian aiheuttamasta taantumasta, mutta on merkkejä siitä, että ensi vuosi saattaa olla vieläkin haastavampi. Maailmanlaajuisesti arvioiden odotamme maksukyvyttömyystapausten lisääntyvän noin 33 %. Länsi-Euroopan osalta arviot viittaavat konkurssien lisääntymiseen etenkin Italiassa (34 %) ja Isossa-Britanniassa (33 %). Yritysten tulee huomioida haasteelliset ajat ja ryhtyä toimiin myyntisaataviensa suojaamiseksi.”

Tämänvuotisessa tutkimuksessa yrityksiltä kysyttiin myös liiketoiminnasta pandemian aikana ja siitä, ovatko ihmisten ja tavaroiden liikkumisrajoitukset vaikuttaneet työskentelytapoihin. Suurin osa vastaajista kertoi lisänneensä digitalisaatiota, ja monet ilmoittivat ottaneensa digitaaliset työkalut käyttöön pysyvästi. Digitaalisten työkalujen skaala ulottui pilvipohjaisista palveluista aina ohjelmistoihin, jotka mahdollistavat sähköisen kaupankäynnin ja etätyöskentelyn.

Atradiuksen maksukäytäntötutkimus tehtiin vuoden 2021 kolmannella neljänneksellä, ja se kattoi 13 Länsi-Euroopan maata. Tulokset antavat hyvän käsityksen maksukäyttäytymisestä eri toimialoilla ja markkinoilla sekä näkymän markkinoiden yleiseen luottamustasoon. Yksittäiset maaraportit löytyvät kotisivuiltamme Atradiuksen Julkaisut-osiosta.


Muita mielenkiintoisia aiheita muualta luettavaksi

Koe kaupunki uudella tavalla – vuokraa sähköpotkulauta

Sähköpotkulauta vuokraus on nopeasti kasvava trendi kaupungeissa ympäri maailman. Se tarjoaa helpon ja ympäristöystävällisen tavan liikkua kaupungissa, ilman tarvetta omistaa omaa ajoneuvoa. Sähköpotkulaudat ovat myös erittäin käteviä lyhyiden matkojen tekemiseen ja niitä voi helposti vuokrata monilta eri yrityksiltä. Vuokraamalla sähköpotkulaudan voit kokea kaupungin uudella tavalla, välttää ruuhkia ja nauttia liikkumisesta vaivattomasti.

Maamme laulu – kansallishymni joka yhdistää suomalaisia

Maamme laulu on Suomen kansallislaulu ja yksi maamme merkittävimmistä kulttuuriperinnöistä. Sen sanoitukset ovat syvällisiä ja kauniita, ja ne kertovat Suomen luonnosta ja historiasta. Maamme laulu yhdistää suomalaisia eri puolilta maata ja on tärkeä symboli kansallisen yhtenäisyyden kannalta. Sitä lauletaan juhlapäivinä, koulujen tilaisuuksissa ja monissa muissa tilanteissa, joissa halutaan juhlistaa suomalaisuutta. Maamme laulu on osa Suomen historiaa ja kulttuuria, ja se jatkaa elämäänsä tärkeänä osana suomalaista identiteettiä.

Pikku Finlandia

Pikku Finlandia edustaa kestävän kehityksen ja kiertotalouden mukaista rakentamista, sillä se on rakennettu siirrettävistä ja uudelleen käytettävistä puumoduuleista. ”Puu on vastuullinen rakennusmateriaali se sitoo hiiltä koko rakennuksen elinkaaren ajan.

Vastaa