info@carnivalnews.net

Oletko kiinnostunut sijoittamisesta? Listasimme parhaat aihetta käsittelevät teokset

Vastuullinen sijoittaja perehtyy sijoittamisen hyötyihin ja haittoihin, oli hän sitten alan ensikertalainen tai kokenut konkari. Varojen sijoittamiseen liittyy aina riskejä, joten tietotaitoa tarvitaan. Nordean säästämisen ja sijoittamisen johtaja Tanja Eronen vinkkaa parhaat sijoittamista käsittelevät teokset.

Perusfaktaa aloittelijalle

Sijoittamisen ajatellaan usein olevan monimutkainen asia. Burton G. Malkielin teos Sattumankauppaa Wall Streetillä (1973) on kansantajuinen opas sijoittamisen mielenkiintoiseen maailmaan. Klassikkoteos avaa sijoittamisen saloja selkokielellä ja tekee siitä ymmärrettävää. Konstailematon perusopus sopii erityisesti aloittelevalle sijoittajalle, mutta miksei muillekin.

Naiselta naiselle

On olemassa myös erityisesti naisille suunnattuja sijoittamista käsitteleviä teoksia, jotka neuvovat elämänkaaren eri vaiheissa. Miten sijoittaa ja huolehtia raha-asioista esimerkiksi äitiysloman aikana? Vastaus kysymykseen löytyy Emilia Kullaksen ja Ninni Myllyojan kirjasta Mitä jokaisen kotiäidin (ja muidenkin naisten) tulee tietää sijoittamisesta (2010).

Ajattomat klassikot

Sijoittamisen klassikkoteokset pysyvät ajankohtaisina vuodesta toiseen, ja tiettyjen teosten voi ajatella kuuluvan jo jokaisen pidempään sijoittaneen yleissivistykseen. Erityisesti pörssisijoittajille suunnattu Seppo Saarnion kirjoittama Miten sijoitan pörssiosakkeisiin? (1999) on kaikkien aikojen myydyin suomalainen sijoitusopas. Teos kertoo kattavasti ja ymmärrettävästi sijoittamisesta pörssiosakkeisiin ja antaa hyviä vinkkejä myös alan ammattilaisille.

Tammikuun alussa voimaan astunut EU-säädös MiFID parantaa kuluttajan sijoittajansuojaa. Lue tästä, miten MiFID vaikuttaa sijoittajan asiointiin pankin kanssa.


Muita mielenkiintoisia aiheita muualta luettavaksi

Eduskuntavaalit 2023

Eduskuntavaalit 2023 järjestetään sunnuntaina 2. huhtikuuta 2023. Vaaleissa valitaan kansanedustajat eduskuntaan vaalikaudelle 2023–2027.

VR Junat Kartalla – Reaaliaikainen seuranta matkustamisen helpottamiseksi

VR Junat Kartalla on kätevä työkalu, jonka avulla voit seurata junasi sijaintia reaaliajassa. Sovellus näyttää tarkan sijainnin kartalla ja kertoo, milloin juna saapuu seuraavalle asemalle. Tämä auttaa sinua suunnittelemaan matkasi paremmin ja välttämään viivästyksiä. VR Junat Kartalla on erityisen hyödyllinen matkustajille, jotka ovat kiireisiä ja haluavat olla ajoissa perillä.

Google Pay – kätevä tapa maksaa ostoksia

Google Pay on helppo ja kätevä tapa maksaa ostokset Android-laitteella kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa.

Google Pay maksaminen onnistuu sadoissa sovelluksissa ilman maksutietojen ilmoittamista. Maksa liikennevälineessä, tilaa ruokaa tai osta lippu uuteen 

Elämä siirtyy kokoajan kohti digitaalisuutta

Oletko miettinyt hankkivasi pelitietokonetta, älypuhelinta tai vaikka älykelloa naiselle? Esimerkiksi älykello naiselle voisi olla hyvä tapa seurata hänen sykettä päivän mittaan. Monissa älykelloissa on kattava valikoima eri ominaisuuksia, joita löytyy eri mallien kalloista. Monilla älykelloilla voi seurata unenlaatua sekä nukuttua aikaa.

Comments are closed.