info@carnivalnews.net

Pankin pitää tehdä voittoa, jotta se voi lainoittaa


Osuuspankki Länsi-Uusimaan tämän alkuvuoden kasvu ollut huipputasolla. Pankki on saanut alkuvuonna 1325 uutta asiakasta, ja näin viimevuotinen reipas kasvu saa jatkoa tänä vuonna. Samalla omistaja-asiakkaiden määrä kasvoi 415 jäsenellä ja omistaja jäseniä pankilla on nyt 28 150 jäsentä. Siinä missä muualla pankkimarkkinoilla Suomessa talletukset ovat alkuvuonna olleet jopa miinusmerkkisiä, OP Länsi-Uusimaassa talletusten määrä kasvoi 7,9%:lla. Kaiken kaikkiaan pankin asiakasvarat (talletukset + sijoitukset, vakuutussäästöt ja tuotto-osuudet) kasvoivat 8,0% ja ovat nyt 1 125 miljoonaa euroa.  Asiakasvarat ylittivät 1 000 miljoonaa vuonna 2017.

Suomessa pankkiliiketoiminta (ilman OP-ryhmää) on kasvanut alkuvuodesta noin 2,5 prosenttia ja tähän verrattuna OP Länsi-Uusimaan 10,4% kasvu on todella nopeaa. Kasvun avulla pankin vakavaraisuus on noussut 39%, kertovat toimitusjohtaja Jarmo Viitanen sekä varatoimitusjohtaja Markus Sillanaukee.

Henkilöasiakasrahoitus kasvoi alkuvuoden aikana markkinoita nopeammin. Lisäksi pankki onnistui voittamaan julkisyhteisöjen ja asunto-osakeyhtiöiden rahoitustarjouskilpailuissa siten, että yrityksille ja yhteisöille myönnettyjen lainojen kasvu lähes kolminkertaistui alkuvuonna, kertoo Viitanen.

Pankin saavuttama tammi-kesäkuun 6,9 miljoonan euron liikevoitto on 27% viime vuotta suurempi ja on aivan pankin ennätystasoa. Jopa vertailtaessa OP-ryhmän muihin pankkeihin, on Osuuspankki Länsi-Uusimaa kärkipaikoilla.

Luvat kertovat, että teemme oikeita asioita ja asiakkaamme luottavat meihin, kertoo Viitanen.

OP Länsi- Uusimaa on pystynyt alkuvuodesta parantamaan myös asiakastyytyväisyyttään ja asiakassuorittelu tasolle 76 (ed. 69). Tässä apuna on ollut OP ryhmän vahva investointi digitaalisten palveluiden kehittämiseen ja esimerkiksi asuntolainapalvelu on nykyään mahdollista hoitaa täysin digitaalisesti, asuntolainapäätöksen voi saada nykyään reaaliaikaisesti verkossa.

Osuustoiminnallisena yrityksenä OP palkitsee omistaja-asiakkaitaan OP-bonuksilla palveluiden käytön mukaisesti ja olemme erittäin iloisia, että asiakkaillemme on kertynyt alkuvuodesta 2,0 miljoonaan euroa bonusta ja ennuste kokovuoden osalta saavuttanee neljä miljoonaa euroa, iloitsee Viitanen.

Kevään aikana pilotoimme myös parin kuukauden ajan pankkiautoa, eli pankkipalvelumme olivat saatavilla erilaisissa tapahtumissa ympäri toiminta-aluettamme. Pankkiauto on OP-Ryhmän koko Suomen kattava pilotti, jonka palautteet ja ideat käsitellään ajallaan ryhmätasolla, jossa myös päätetään jatkuuko pankkiautotoiminta myös jatkossa. Me saimme pilotista paljon positiivista palautetta sekä positiivista huomiota, kertoo Sillanaukee.

Tuotto mahdollistaa palvelut

OP Länsi-Uusimaalla on vahvan vakavaraisuutensa ansiosta erinomaiset mahdollisuudet vastata asiakkaidemme asunto-, kulutus- ja yritysluottojen kysynnän kasvuun, toteaa Viitanen.

Koko Suomessa kotitalouksien talousluottamus on säilynyt erittäin korkeana ja luottamukselle on selkeät perusteet: matala korkotaso tulee velallisia, työllisyysaste on parantunut ja varallisuusarvot ovat nousseet. Yritysten luottamus on laaja-alaisesti selvästi pitkän aikavälin keskiarvon yläpuolella ja Suomen vienti on kasvanut ripeästi. Tähän kaikkeen peilaten alkuvuoden aikainen Suomen talouden vahva kasvu antaa OP:n ekonomisteille avaimet koko vuoden BKT:n kasvuksi 2,8%.

Osuuspankki ja yhteiskuntavastuu

OP Länsi-Uusimaan perustehtävänä on liiketoimintaroolinsa lisäksi edistää paikallisesti taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia. Tämä näkyy pankin jakamissa 44 avustuksessa erilaisille yhdistyksille, säätiöoille ja seuroille hyvä kiertämään-tuen kautta. Lisäksi pankki on lahjoittanut 70 nuorelle kesätyöpaikan. Perinteiseen tapaan OP Länsi-Uusimaa järjestää vuosittain lapsille Hippo- kisoja eri urheilulajeissa paikallisesti.

Toimialueen taloudellisen menestyksen, turvallisuuden ja hyvinvoinnin kannalta lasten ja nuorten harrastustoiminnan, terveellisten elämäntapojen ja työllistymisen tukeminen on erityisen tärkeää, tarkentaa Viitanen.

Comments are closed.