info@carnivalnews.net

Taloustaitoja nuorille


Länsi-Uudenmaan Osuuspankista Hanna Korhonen ja Jarmo Viitanen sekä Nuorisotyöpajalta Maria Junnonen.
 
Nuorisotyöpajalla alkoi huhtikuussa Taloustaito-hankkeen ryhmä. Taloustaitohankkeessa pyritään tavoittamaan 16-29-vuotiaita nuoria, jotka ovat mukana etsivän nuorisotyön ryhmätoiminnassa, nuorten työpajoilla, valmentavissa koulutuksissa tai muussa ryhmämuotoisessa toiminnassa. Hankkeessa tavoitteena on tukea nuoria arjen rahankäytössä, herättää ajattelemaan omaa rahankäyttötapaa ja sen seurauksia, luoda uskoa tulevaisuuteen, sillä vaikeiltakin tuntuvista tilanteista voi selvitä, madaltaa raha-asioiden hoitamisen kynnystä, osoittaa nuorille, että yhteiskunnassa on tahoja, jotka välittävät heistä sekä ennaltaehkäistä isojen ongelmien syntymistä, ja kannustaa jo vaikeuksiin joutuneita nuoria aloittamaan asioiden kuntoon laittaminen.
Länsi-Uudenmaan Osuuspankilla on yhteiskuntavastuullinen rooli, johon taloustaitohankkeeseen osallistuminen kuuluu.
-Haluamme omalta osaltamme auttaa ja tukea nuoria talousasioiden hoidossa, pankin väki viestittää.
Tuuman nuoret saivat Osuuspankista vieraita keväällä. Seuraavassa nuoren sanoin kokemuksia päivästä:
Nuorisotyöpaja Tuuma sai vieraakseen Länsi-Uudenmaan Osuuspankista Hanna Korhosen ja Jarmo Viitasen. Vieraamme tulivat kertomaan taloustietohankkeesta, jonka tarkoitus on auttaa nuoria ymmärtämään talousasioita paremmin. Omalla kohdallani tämä tulee kyllä tarpeeseen, sillä rahan käytön salat ovat vielä vähän ”hakusessa”.
Hankkeen tavoitteena on mm. herättää ajattelemaan omaa rahankäyttötapaa ja sen seurauksia, mikä on mielestäni erityisen tärkeää nuoruusiällä. Oma käsitykseni on se, että monet nuoret eivät vielä ymmärrä rahan arvoa ja säästämisen tärkeyttä. Kaikkea saamaansa rahaa on hankala olla käyttämättä heti, etenkin jos ei ole tottunut tilanteeseen, että rahaa ylipäätään on.
Hannan ja Jarmon vierailu Tuumassa oli todella mukava. Tämä ensimmäinen vierailukerta oli enemmänkin tutustumista, kuten Hanna sanoi. Aluksi vieraamme esittelivät itsensä, minkä jälkeen me kuulijat kerroimme jokainen vuorollamme vähän itsestämme. Aluksi itseäni jännitti, mutta sillä porukalla koko homma meni hyvin.
Jarmo jakoi jokaiselle kuulijalle kaksi eri väristä post it -lappua, joista toiseen kirjoitimme ohjeiden mukaan omia vahvuuksiamme talousasioihin liittyen, ja toiseen kysymyksiä samalla teemalla. Vieraat olivat aikaisemmin maininneet, että kysymyksistä kasataan seuraavien kertojen aiheet. Täytimme myös erillisen lapun toiveista seuraavien kertojen aiheisiin liittyen.
Omasta mielestäni taloustietohanke on todella tärkeällä asialla, ja odotan innolla seuraavaa tapaamiskertaa!”
Kirjoittaja on työkokeilussa Nuorisotyöpaja Tuumassa

Comments are closed.