info@carnivalnews.net

Ethän vedä euroja vessanpöntöstä alas – 3 helppoa ja ekologista säästövinkkiä joka kotiin

Tahtoisitko saada säästöön enemmän euroja joka kuukausi, mutta et enää keksi mistä vielä nipistää? Kaupassa mukanasi kulkevat kestokassit ja kaupungilla kahvittelusta säästäminen ovat sinulle jo entuudestaan tuttuja säästöniksejä, mutta löytyisikö rinnalle muita helppoja ja samalla ympäristöystävällisiä menetelmiä?

Nappaa 3 kätevää ja toimivaa joka kodin säästövinkkiä käyttöösi jo tänään!

1. Autoile edullisemmin

Asutko kaupungissa, mutta tarvitset autoa silloin tällöin pidempien matkojen taittamista varten? Eikö olisi kätevää, jos voisit kattaa omia kulujasi liisaamalla autoasi silloin, kun se seisoo käyttämättömänä pitkiäkin aikoja? Autojen leasing-palvelut ovat monelle vielä aivan uusi ajatus, vaikka siitä ennustetaan tulevaisuudessa alati kasvavaa trendiä.

Auton yksityisleasing on sekä ympäristöystävällinen että edullinen tapa nauttia autoilun parhaista puolista, joutumatta sijoittamaan sievoisia summia itse auton ostoon, puhumattakaan vakuutusmaksuista tai korkeista huoltokustannuksista. Ja jos asetat autosi vuokralle, voit kattaa tällä tavoin omia kulujasi. Useimpiin leasing-palveluihin sisältyvät vakuutukset, huollot ja renkaat – tämän helpommaksi ei autoilu tule!

2. Ota vesilasku haltuun

Tiesitkö, että suomalaiset rivi- ja kerrostaloasukit käyttävät vettä vuorokauden kuluessa noin 150 litraa yhtä asukasta kohden? Kuulostaa aika hurjalta määrältä, eikö totta? Vettä lotrataan keittiössä, pyykkiä pestessä sekä tietenkin vessakäyntien yhteydessä. Veden kulutuksesta nipistäminen on kuitenkin suhteellisen helppoa pienten kikkojen avulla.

On itsestäänselvää, että vesihana suljetaan vaikkapa hampaiden harjauksen ajaksi, ja tiskit tiskataan altaassa eikä juoksevan veden alla. Näiden lisäksi kiinnitä huomiota myös siihen, että peset astioita ja pyykkiä pesukoneessa ainoastaan silloin, kun kone on tarpeeksi täynnä. Uudemmista koneista löytyy myös erilaisia vajaakäyttö- tai eko-ohjelmia. Jos joudut juoksuttamaan vettä keittiön hanasta sopivaa lämpötilaa odottaessasi, ota puhdas vesi talteen astiaan, ja hyödynnä se myöhemmin vaikka pikaiseen tiskaukseen tai teeveden lämmitystä varten. Jokainen tippa on tärkeä! 

3. Tuplasukat talven varalle

Vaikka moni on tottunut hengailemaan t-paidassa pakkasten paukkuessa ulkosalla, on vain ja ainoastaan järkevää varautua talveen hieman tehokkaammalla kerrospukeutumisella. Ohuet kerrokset pitävät lämpöä, eikä olo tunnu villaiselta möhkäleeltä – paitsi jaloissa, joista löytyvät tietenkin vähintään yhdet villasukat.

Jos satsaat lämpimään oloasuun voit säästää lämmityskustannuksissa, sillä jo paria astetta matalampi lämpötila pienentää kustannuksia. Muista lisäksi säätää lämmitystä tarpeen mukaan: jos vietät päivän toimistolla tai lähdet ulos, pienennä lämpötilaa. Toimi näin myös silloin, jos oleskelet pitkiä aikoja yhdessä huoneessa, ja kodin muut tilat ovat tyhjillään. Voit madaltaa makuuhuoneen patteria muutaman asteen myös yön ajaksi, sillä viileässä nukkuminen tarjoaa monelle entistä paremmat unet – eikä kylmä pääse yllättämään lämpimän peiton alla.

Mieti siis kaksi kertaa ennen kuin kierrätät vanhoja vaatteitasi – voisivatko ne toimia välikerroksena, ja lämmittää sinua vielä muutaman kuukauden ajan? Kulahtanut t-paita tai kissan raapimat legginsit eivät näy siistien kotivaatteiden alta, ja sinä voit nauttia lämpöisestä olosta hyvällä omallatunnolla.


Muuta luettavaa muualta

Mitkä olivat DNA:n myydyimmät puhelimet tammikuussa 2022?

Älypuhelin löytyy melkein jokaiselta suomalaiselta aina lapsesta vanhempaan ikäryhmään asti. Markkinoilta löytyy monen valmistajan eri mallisia älypuhelimia. Näihin eri malleihin voit tutustua vaikka dna puhelimet aiheiseen uutiseen.

LG:n WashTower-pesutorni tulossa Suomeen

LG:n uusi kompakti mutta suurikapasiteettinen pesutorni sopii sekä pieniin tiloihin että isompien talouksien tarpeisiin. LG:n edistyksellinen tekoäly pidentää vaatteiden elinkaarta optimoimalla pesuohjelman pyykin painon sekä kankaiden laadun mukaan. Energiatehokkaat koneet auttavat kotitalouksia säästämään sähkölaskuissaan.

Vastaa