info@carnivalnews.net

Keski-Uudenmaan ja Länsi-Uudenmaan Osuuspankit yhdistyvät Uudenmaan Osuuspankiksi

Pankkien edustajistot päättivät yhdistymisestä kokouksissaan 28.2.2019. Uusi kymmenen Uudenmaan kunnan alueella toimiva pankki aloittaa toimintansa 1.10.2019. Hankkeessa mukana oleva Mäntsälän Osuuspankki päättää asiasta huhtikuussa. Asian päättämistä siirrettiin julkaistavissa asiakirjoissa olleen teknisen virheen vuoksi sekä vastaanottavassa että
luovuttavassa pankissa. Yhdistyminen toteutuu tässä vaiheessa Keski-Uudenmaan ja Länsi-Uudenmaan Osuuspankin kesken.

Yhdistymisen tavoitteena on turvata laajat, kokonaisvaltaiset ja monikanavaiset pankki-, vahinkovakuutus-, varallisuudenhoito- ja kiinteistövälityspalvelut henkilö- ja yritysasiakkaille nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä. Voimavarojen yhdistäminen lisää myös henkilöstön mahdollisuuksia erityisosaamisen kehittämiseen, tuo kustannussäästöjä sekä parantaa erityisesti Uudenmaan Osuuspankin luotonantomahdollisuuksia ja riskinkantokykyä.

–Sijainti voimakkaalla kasvualueella vaatii tehokkaan ja vakavaraisen pankin. Yhdistymisen jälkeen Uudellamaalla toimii nyt vahva pankki, jonka tekemisen painotukset lähtevät asiakkaiden tarpeista ja jonka tavoitteena on asiakkaiden taloudellinen menestyminen, turvallisuus ja hyvinvointi, kertoo OP Keski-Uudenmaan toimitusjohtaja Juhani Rinta-Kartano.

–Toivon hartaasti, että Mäntsälän Osuuspankki liittyy mukaan myöhemmin, mutta olen tyytyväinen yhdistymisen onnistumiseen kahden pankin osalta jo nyt, Rinta-Kartano jatkaa.

Yhdistyminen ei edellytä pankkien asiakkailta mitään toimenpiteitä. Asiakassuhteet jatkuvat entisellään. Asiakkaiden konttoriverkosto säilyy myös ennallaan ja kahden pankin henkilöstö siirtyy uuden pankin palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Uudenmaan Osuuspankin asiakasliiketoiminnan määrä on 6,4 miljardia euroa, asiakasvarat 3,4 miljardia euroa ja rahoitustoiminta 3,0 miljardia euroa. Yhdistyvällä pankilla on 153 000 asiakasta ja yli 81 000 omistaja-asiakasta. Omien varojen määrä on 383 miljoonaa euroa. Uudessa pankissa on yhteensä 220 työntekijää.

Uuden yhdistyneen pankin toimitusjohtajana aloittaa Juhani Rinta-Kartano ja varatoimitusjohtajana Markus Sillanaukee Länsi-Uudenmaan OP:sta.

Markus Sillanaukee.

Vastaa