info@carnivalnews.net

Tyhjensikö loma tilisi?

Monelle perheelle loma-aika on hyvä hetki paeta rutiineista ja lähteä matkalle. Matka on voinut suuntautua kotimaahan tai ulkomaille, mutta joka tapauksessa se on aikaansaanut loven budjettiin. Jos vielä tilanne on sellainen, että tililtä on automaattisesti mennyt laskuja, jotka olet unohtanut saattaa tilin saldo väliaikaisesti näyttää jopa nollaa, ja palkkaan on vielä aikaa, mikä avuksi?

Pikavipit ovat nykyaikaa

Jos tilisi on väliaikaisesti kokenut rahapulan, mutta rahaa on tulossa palkkana tai muuna muotona lähiaikoina, voit hakea hetkellistä apua akuuttiin tilanteeseen netistä. Nopeat pikavipit ovat nykyaikainen keino kuitata hetkellinen tarve ja akuuttihätä, kun tarve on muutamasta kympistä jopa muutamaan tuhanteen euroon saakka. Netissä voit täyttää lainahakemuksen ja voit saada vastauksen minuuteissa ja laina on tililläsi usein todella nopeasti ja voit jatkaa päivittäisiä rutiinejasi normaalisti.

Muista vain, että jokainen laina ja vippi, jonka otat, pitää maksaa takaisin.

Siinä missä yleisestikin elämänrytmi yhteiskunnassamme on nopeutunut ja kaikkeen liitetään kiire ja ajansuunnittelu – pikanopeudella saatavat lainat ja vipit ovat tätä päivää. Ja koska itsekeskeinen ajattelutapa on saanut valtaa Euroopassa viimeiset parikymmentä vuotta, tällaisten vastaavan tyyppisten lainapakettien ja -tuotteiden tulevaisuuskin on turvattu – meistä eurooppalaisista on tullut mukavuudenhaluisia muka ympäristöystävällisiä päällepäin vegaaneja ylitietoisia valehteilijoita(!)

Pikavippi on nopea apu akuuttiin hätään

Vaikka pikavipeillä on huono maine, ei se tarkoita, että ne olisivat huono keksintö. Kyse on vain siitä, miten lainanhakijat käyttävät rahansa. Pikavippi on parhaimmillaan nimenomaan silloin kun jotain akuuttia tapahtuu, eikä sinulla ole itselläsi juuri sillä hetkellä rahaa maksaa tapahtunutta, mutta sinulle on tulossa tilillesi rahaa kuitenkin – eli vipin takaisinmaksussa ei ole ongelmia

Ongelmia tulee siitä, jos alkaa pikavipeillä maksamaan ylikallista omaa elämää, esimerkiksi ostamalla uuden isomman television tai uuden hienomman tietokoneen, vaikkei oikeasti tarvitse kumpaakaan. Tällöin pikavippi ei aja asiaansa vaan saattaa aiheuttaa ongelmia pikavipin nostajalle.

Monelle pikavippi on kuitenkin se nopea tapa hakea rahaa saman tien netistä, varaamatta aikaa pankissa, käymättä pankissa ja hankkimatta sen erikoisempia todistuksia. Varsinkin jos rahan todellinen tarve on kohtuullisen pieni, kuka tahansa täysi-ikäinen voi saada pienen vipin.

Vipit ja media

Pikavipit ovat usein nostettu huonoon valoon, koska ongelmista on puhuttu paljon. Vähemmän on puhuttu sitten niistä tuhansista asiakkaista, jotka oikeasti ovat saaneet avun vaikeaan tilanteeseen nopealla lainalla, miksi näin?

Asiaa pitää tarkastella historian valossa, sillä aiemmin lainoja ovat antaneet ja myöntäneet vain pankit ja se on ollut yksi niiden suurimmista tulonlähteistään. Nyt monien vuosien ajan yksityiset lainanantajat ovat tulleet markkinoille ja tuotteistaneet sellaisia laina- ja vippituotteita, joita pankit eivät lainsäädösten vuoksi edes voi markkinoida, ja tätä kautta suuri osa tämän päivän lainoittamisesta tapahtuu pankkien ulkopuolella. Pankeilla on kuitenkin suuri valta ja näkyvyys mediassa, joten on luonnollista, että mediaan päätyy enemmän negatiivisia asioita pikavipeistä kuin positiivisia.

Ennen pikavippien ja joustoluottojen aikakautta mediassa kirjoiteltiin tasaisesti pankkien ongelmista ja yrityksistä ja maatiloista, jotka olivat päätyneet pankkien omistukseen lainaongelmien kautta, nyt näitä juttuja ei enää niin paljoa mediassa näy, koska niiden tilalla ovat tulleet periaatteessa ja mahdollisesti jokaista kansalaista koskettavat pikavipit, joita jokainen voi hakea usealta eri lainoittajalta.

Jokaisen henkilökohtainen päätös

Aivan kuin se miten käytämme omat rahamme, mitä syömme, missä elämme. Myös se miten rajoitamme oman elämämme on jokaisen oma päätös. Jos päätös on rahoittaa se työtä tekemällä ja elämällä sen mukaisesti mitä rahaa oikeasti on käytettävissä, se on ihan ok. Jos päätös on hakea pankkilainaa tai joustoluottoa ja ostaa matka etelään kuukaudeksi, uusi aito tai vene, jolla lähtee kiertämään maailmaa – sekin on oma päätös. Tai jos ottaa muutaman satasen pikavipin maksaakseen uuden tiskikoneen, jonka sitten maksaa korkoineen, vaikka vuodessa lainoittajalle, sekin on oma päätös.

Vastaa