info@carnivalnews.net

Lainanmaksun turvaaminen kiinnostaa

Lainanmaksun turvaaminen on kiinnostanut OP Uusimaan asiakkaita koronakeväänä. Korkokattosopimuksia tehtiin maalis-huhtikuussa 30 % alkuvuotta enemmän.

OP Uusimaan asiakkaat ovat halunneet tänä koronakeväänä suojata asuntolainansa koronnousulta ja turvata lainanmaksun tulevaisuudessa. Erityisesti korkokattoja on haettu asuntolainoihin enemmän kuin alkuvuonna. Euribor-korot ovat nousseet hieman alimmilta tasoiltaan, niiden odotetaan kuitenkin edelleen pysyvän matalina. Asiakkaita koronnousu kuitenkin selkeästi huolestuttaa. Korkokattosopimuksia tehtiin OP Uusimaassa maalis-huhtikuussa yli 30 % enemmän kuin tammi-helmikuussa. Kun otetaan huomioon, että samaan aikaan uusia asuntolainoja otettiin aiempaa vähemmän, on kasvu korkokattojen määrässä merkittävä.

–Asuntolainan turvatuotteiden kiinnostuksen kasvuun vaikuttavat koronan suhteen epävarma tilanne ja uutisointi talouden haasteista. On asiakkailta viisasta varautua tulevaan, ja juuri nyt korkokaton saa poikkeuksellisen halvalla matalalle tasolle, sanoo OP Uusimaan asuntorahoituksesta ja asumisen palveluista vastaava pankinjohtaja Satu Laamanen.

Korkokatto, luoton takaisinmaksuturva ja vakavan sairauden turva ovat kaikki tuotteita, joiden avulla asuntolaina-asiakas voi varmistaa lainanmaksun. Ne tarjoavat turvaa tilanteissa, jossa korot nousevat tai asiakasta kohtaa esimerkiksi työttömyys tai vakava sairaus.

–Lainansa turvaamisesta ovat tässä tilanteessa olleet kiinnostuneita niin uudet kuin vanhatkin laina-asiakkaat. Meille se tarkoittaa, että käymme yhä tiiviimmin asiakkaidemme kanssa keskusteluja heidän kokonaistilanteestaan ja siitä, millaisia ratkaisuja olisi tarjolla, Laamanen sanoo.

Yli 2 000 OP Uusimaan henkilöasiakasta on hakenut lyhennysvapaata lainaansa. Uusia asuntolainoja haetaan nyt hieman vähemmän kuin ennen koronaa.

–Odotamme kuitenkin asuntomarkkinan palautuvan hyvälle tasolle verrattain nopeasti, mikäli rajoitustoimet poistuvat. Lyhennysvapaiden avulla olemme pystyneet tarjoamaan asiakkaillemme taloudellista joustoa kymmenien miljoonien eurojen edestä, Laamanen sanoo.

Pankinjohtaja Satu Laamanen.

Vastaa