info@carnivalnews.net

Luottokortti on paljon muutakin kuin maksuväline – näin saat parhaat hyödyt arjessa ja lomalla

Moniin pankkikortteihin on yhdistetty pankin oma luottokortti, joka antaa luottokortilla tehdyille ostoksille ostoturvan. Luottokortissa voi kuitenkin olla myös monia muita ominaisuuksia, joiden avulla voi esimerkiksi vakuuttaa koko perheen lomamatkan ajaksi ja kerätä bonuksia lentolippuja, halvempaa polttoainetta tai palveluiden ostamista varten.

Monille kuluttajille luottokortti tuo joustoa arjen raha-asioiden hoitamiseen. Sopivalla luottorajalla (tavallisesti 1 000 – 2 000 €, mutta osassa luottokorteissa jopa 10 000 €) varustettu luottokortti auttaa elämän yllättävissä tilanteissa, sillä maksun tai ostoksen voi tehdä heti luottokortilla ja maksaa takaisin vasta kuukauden päästä kerralla tai osissa.

Luottokorttia voikin ajatella eräänlaisena tilapäisenä lainana. Luottokortin avulla kuka tahansa voi saada helposti ja nopeasti käyttöönsä ylimääräistä rahaa silloin, kun sille on tarve. Luottokortin käyttö on järkevämpää kuin esimerkiksi helposti maksuhäiriömerkintään johtavan pikavipin ottaminen, sillä luottokorteissa on usein korotonta maksuaikaa ja senkin jälkeen korko on pikavippejä huomattavasti pienempi.

Voit kuitenkin hyödyntää myös monia muita luottokorttien ominaisuuksia, joten löydä paras luottokortti juuri sinulle.

Keskitä ostoksesi nettiin ja kerää bonuksia kaikista ostoista

Erilaisille kuluttajille on tarjolla useita erilaisia luottokortteja, joista suosituimpia ovat bonuskortit ja matkakortit.

Bonuskortti on bonusjärjestelmällä varustettu luottokortti, johon kuuluu usein myös muita ominaisuuksia. Bonuskortti sopii jokapäiväiseen asiointiin, sillä sen avulla kerätään bonuksia kaikista ostoksista.

Erinomainen esimerkki bonuskorteista on Komplett Bankin luottokortti, joka on Suomessa suhteellisen uusi. Tästä luottokortista tekee erityisen se, että mikään muu luottokortti ei anna niin paljon bonuksia kuin tämä.

Komplett Bankin luottokortilla voi kerätä 2 % bonuksia kaikista nettiostoksista ja 1 % kaikista muista ostoksista. (Tavallisissa bonuskorteissa on bonuksia kertyy 0,5–1 % ostoksista.)

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kun ostat verkkokaupoista 500 € arvosta, saat 10 bonuspistettä. 10 bonuspistettä vastaa 1 euroa, ja kaikki kerätyt bonuspisteet voi käyttää luottokorttilaskun maksamiseen.

Keskittämällä ison osan ostoksista verkkokauppoihin voi vuoden aikana kerätä helposti rahanarvoisia etuja. Ja koska ruokaostoksetkin voi nykyisin tehdä netissä, kertyy bonuksia entistä helpommin.

Komplett Bankin lisäksi muita Suomessa toimivia bonuskortteja ovat K-Plussa Mastercard, Finnair Plus Mastercard, St1 Visa, S-Etukortti Visa ja American Expressin luottokortit.

Ota luottokortti mukaan matkoille ja pidä matkavakuutus aina mukana

Perinteinen luottokortti on jokaisen matkailijan vakiovaruste. Usein ei kuitenkaan tule ajatelleeksi, että matkoille mukaan otettava luottokortti voi olla myös matkavakuutus.

Matkakortti, tai luottokortti matkoille, on parhaimmillaan kultaakin kalliimpi matkakumppani ja sen avulla saattaa säästää huomattavan määrä rahaa erityisesti euroalueen ulkopuolella matkustaessa.

Yksi Suomen suosituimmista luottokorteista on Bank Norwegianin luottokortti. Korttiin sisältyy maksuton matkavakuutus, joka jo itsessään säästää kortin omistajalta vakuutusyhtiölle maksettavan matkavakuutuksen hinnan.

Lisäksi kortilla tehtävät käteisnostot ovat maksuttomia kaikkialla maailmassa! Useissa luottokorteissa on käteisnostomaksu, joka on noin 2 % nostettavasta summasta ja lisäksi vielä 3 € veloitus. Bank Norwegianin kortilla käteisen nostaminen ei kuitenkaan maksa mitään, mikä on erinomainen ominaisuus sellaisissa matkakohteissa kuin Thaimaa, Yhdysvallat ja Ruotsi.

Myös Bank Norwegianin luottokortti toimii eräänlaisen bonuskorttina. Jokaisella kortilla tehdystä ostoksesta saa nimittäin 1 % bonuksia, joita voi käyttää halpalentoyhtiö Norwegianin lentolippujen ostamiseen.

Viisi vinkkiä luottokortin hankitaan ja käyttöön

Sen lisäksi, että luottokortti on kätevä maksuväline, voi siitä siis saada helpompi monia erilaisia hyötyjä ja etuja. Jotta luottokortin käyttäminen olisi mahdollisimman kannattavaa, seuraa näitä viittä vinkkiä:

1) Valitse sinulle sopiva luottokortti

Mieti teetkö paljon nettiostoksia tai voisitko keskittää ostoksesi nettiin. Jos vastasit kyllä, valitse bonuskortti, joka kerää bonuksia kaikista ostoksistasi – ruuasta vaatteisiin ja elektroniikasta palveluiden ostamiseen.

Jos matkustaminen on sinun juttusi shoppailun sijaan, valitse matkakortti. Matkakorttiin sisältyy matkavakuutus, maksuttomat käteisnostot ja lisäksi keräät sen avulla bonuksia seuraavan lomamatkan lentolippuja varten.

2) Käytä luottokorttia järjestelmällisesti

Valittuasi sinulle sopivan luottokortin, kannattaa sitä käyttää säännöllisesti ja järjestelmällisesti. Esimerkiksi Komplett Bankin luottokortilla iso osa ostoksista kannattaa tehdä verkkokaupoissa ja Bank Norwegianin luottokortilla kannattaa puolestaan maksaa aina, kun mahdollista.

3) Käytä luottokorttia oman maksukykysi rajoissa

Luottokorttiin kannattaa valita itselle sopiva luottoraja. Tavallisesti luottorajaksi valitaan noin 2 000 – 3 000 €, mutta moniin luottokortteihin voidaan myöntää jopa 10 000 € luottoraja. Luottokorttia käytettäessä on aina tärkeää muistaa, että sillä ei ostaa enempää kuin mihin on oikeasti varaa.

4) Hyödynnä keräämäsi bonukset ja edut

Kun aloitat luottokortin käyttämisen, bonuspisteiden kertyminen voi tuntua alussa tuskastuttavan hitaalta. Luottokortin käytössä kannattaa kuitenkin olla tavoitteellinen ja hyödyntää kerätyt bonukset sekä edut esimerkiksi aina puolen vuoden välein tai kerran vuodessa. Palkitse itsesi hemmottelulla tai vaikka lentolipuilla!

5) Tutustu luottokortin kaikkiin ominaisuuksiin

Bonusjärjestelmän lisäksi luottokorttiin saattaa sisältyä matkavakuutus, osto- ja tuoteturva tai peruutussuoja. Nämä ovat ominaisuuksia, joista jokainen voi kuluttaja voi hyötyä: ne korvaavat esimerkiksi matkoilla tapahtuneen tapaturman tai nettipetoksen myötä menetetyt rahat. Siksi jokaisen luottokortin erilaisiin ominaisuuksiin kannattaa tutustua huolella.

Vastaa