info@carnivalnews.net

Omaan tilanteeseen sopiva laina antaa turvaa yllätyksiltä

Oman taloutemme rahatilanne vaihtelee läpi elämän. Välillä eteen tulee sellaisia vaiheita, jolloin kuukausittaiset menot ylittävät taloon sisälle tulevan tulovirran. Kyse saattaa olla tällaisessa tapauksessa vaikeasta työllisyystilanteesta, äkillisestä sairastumisesta – tai vaikkapa jostain muusta yllättävästä menosta. Mikäli kyseessä olevassa tapauksessa pankkitilille ei ole ehtinyt kertymään sellaisia säästöjä, joita tällaisessa tilanteessa voisi käyttää hyväkseen, on tällöin turvauduttava ulkopuoliseen rahaan eli lainaan. Laina auttaa sellaisissa elämäntilanteissa, joissa oma raha ei riitä. 

Lainalla tarkoitetaan rahalainaa, jonka myöntää lainanantaja. Kyseisinä tahoina toimivat yleisimmissä tapauksissa pankit ja rahalaitokset. Yleensä luoton saamisen edellytyksenä on antaa luotonantajalle vakuus. Välillä tilanne on valitettavasti sellainen, että henkilöllä ei ole vakuutta antaa. Näin ollen hakijalla ei välttämättä ole mahdollista saada pankista lainaa. Vakuudella tarkoitetaan lainan pantiksi asetettavaa takuuta siitä, että lainanottajan maksukyvyttömyyden seuratessa lainanmyöntäjä – eli tässä tapauksessa pankki – saa lainaamansa summan vakuuden kautta takaisin. Kyse on siis puhtaasti oman sijoituksensa turvaamisesta. Tällaisia vakuuksia ovat mm. reaalivakuus ja takaus. 

Lainan saaminen ei kuitenkaan esty vakuudettomissa tilanteissa, sillä tällöin henkilö voi ottaa itselleen ilman vakuuksia myönnettävää pikalainaa. Laina kannattaa aina ottaa sellaisten verkkosivustojen kautta, jotka vertailevat lainan puolestasi. Oli kyse sitten puhelinliittymästä, sähkösopimuksesta, kotivakuutuksesta tai erilaisista kulutusluotoista, kilpailuttaminen kannattaa aina. Tällöin pystyy varmistamaan sen, että saa itselleen juuri omaan elämäntilanteeseen ja maksukykyyn sopivimman lainan. 

Vertailu säästää sopivuuden ohella myös lainan ottajan kukkaron nyörejä

Vertailun tuloksena hakijan on mahdollista saada eri lainanantajien parhaimmat tarjoukset. Näistä lainanhakija voi valita itselleen sopivimman pikalainan haettavaksi. Pikalaina on näin vapaa tiedusteltavaksi vertailusivustolta heti lainatarjousten jälkeen.

Esimerkiksi suomenkielinen sivusto Finbino tarjoaa lainanottajalle mahdollisuuden vertailla lainatarjouksia suurimmilta ja tunnetuimmilta pankeilta sekä rahoituslaitoksilta. Sivusto vertailee näiden yritysten lainoja juuri henkilökohtaiseen tarpeen rajoissa. Palvelu ei myöskään edellytä käyttäjältään rekisteröitymistä, joten lainatarjouksia voi huoletta vertailla ilman sen vakavampaa sitoutumista. 

Pikalainan positiivisiin puoliin kuuluu vakuudettomuuden lisäksi nimensä velvoittamalla tavalla nopeus. Lainapäätöksen saa vertailun jälkeen välittömästi, jonka jälkeen lainan saa nopeimmillaan vartissa omalle pankkitilleen – tai jopa tämänkin alle. Prosessi on huomattavasti nopeampi tavalliseen pankkilainaprosessiin verrattaessa, jolloin lainaneuvottelujen ja -tapaamisten jälkeen voi joutua odottamaan pitkiäkin aikoja viikoista kuukausiin.  

Ajallisen säästön ohella myös taloudellisia hyötyjä

Sivustolla on mahdollista hakea lainaa joka tarpeeseen. Esimerkiksi, mikäli henkilöllä on tarve auton hankintaan niin prosessi autolainan saamiseksi kuvaillaan sivustolla seikkaperäisesti. Tämän lisäksi palvelusta löytyy yksityiskohtaiset tiedot lainojen yhdistämiseksi. Sivustolla kerrotaan kaiken kukkuraksi myös mitä tehdä ja onko mahdollista hakea lainaa, jos henkilö on menettänyt omat luottotietonsa.

PIkaluottoa harkitessa käytännöllisintä on ehdottomasti suorittaa lainojen vertailu netissä. Tämä säästää lainanottajan aikaa, vaivaa sekä rahaa. Henkilö voi tuntea itselleen tärkeiden tekijöiden säästämisen ohella olonsa turvalliseksi siitä, että on samalla löytänyt parhaimman mahdollisen lainatarjouksen käytännöllisimmältä lainantarjoajalta.  

Pikalaina tarjoaa omaan arkeen turvaa. Tämän mahdollisuuden myötä voi ottaa paljon rennommin vastaan arjen haasteet, kun tietää taloudellisen avun olevan tarvittaessa saatavilla.

Vastaa