info@carnivalnews.net

OP Koti suunnannäyttäjänä Uudenmaan kasvavassa asuntomarkkinassa

OP Koti Uusimaa laajeni ja uudistui 1.3.2020, kun OP Koti Länsi-Uusimaa ja OP Koti Uusimaa yhdistyivät. Yhdistymisen tavoitteena on tarjota laajat, kokonaisvaltaiset asumisen palvelut Suomen nopeimmin kasvavassa asuntomarkkinassa, kertoo OP Koti Uusimaan toimitusjohtaja Tuomas Tyrsky.

Asuntokauppa vilkastui tammikuussa ja edellisvuoteen verrattuna pääkaupunkiseudulla myytiin 4,2 % enemmän asuntoja. Samalla pääkaupunkiseudun neliöhinnat nousivat keskimäärin 1,7 %. Kehyskunnissa kauppa kiihtyi kuitenkin huomattavasti enemmän kuin pääkaupunkiseudulla. Asuntoja myytiin kehyskunnissa peräti 27,1 % enemmän kuin viime vuoden tammikuussa. Myös asuntojen hinnat nousivat kehyskunnissa vuodentakaisesta selvästi enemmän kuin pääkaupunkiseudulla eli 4,6 %. OP Kodin kehyskuntien kiinteistönvälittäjät arvioivat, että syitä alueen asuntokaupan piristymiseen on monia. Yksi niistä on poikkeuksellisen leuto sää.

– Vähäluminen talvi on tarkoittanut, että omakotitaloja on tullut markkinoille tavallista aikaisemmin. Asuntomarkkinoilla on ollut liikkeellä paljon uusia asiakkaita ja ensiasunnon ostajia. Suosituimmissa kohteissa voi näytöllä olla jopa kymmeniä kiinnostuneita ostajia, kertoo Tyrsky.

Kehyskuntien asunnonostajilla myös usko oman talouden kehittymiseen on pysynyt hyvänä, ja he uskovat korkotason pysyvän vielä matalana. Osin ostajien kiinnostusta kehyskuntien asuntoihin ylläpitää pääkaupunkiseudun kohonnut hintataso. Vuoden 2019 kasvu tehtiin pitkälti vuoden viimeisellä neljänneksellä ja sama kasvu näyttää jatkuvan myös alkuvuoden aikana. Rivi- ja omakotitalojen kauppamäärät ovat parin edellisvuoden tapaan olleet kasvussa, omakotiasuminen kiinnostaa edelleen ja uudisrakentaminen jatkuu OP Koti Uusimaan toimialueella edelleen vilkkaana.

OP Koti vastaa asunto-osakekirjojen sähköistymisen ja asuntokaupan digitalisoitumisen asettamaan haasteeseen. OP Koti Uusimaa teki historiaa viime vuonna olemalla ensimmäinen DIAS-kaupan tehnyt välitysliike Suomessa. Kaikkien OP Kotien markkinaosuus DIAS-kaupoista oli alkuvuonna 2020 noin 30 %.

Kiinteistönvälitysala on voimakkaassa murroksessa digitalisoitumisen myötä. DIAS mullistaa suomalaisten tavan ostaa asunto ja mahdollistaa asiakkaan näkökulmasta täysin paperittoman asuntokaupan. Asuntokaupan voi tehdä silloin, kun sopii parhaiten ja vaikka kokonaan omalta kotisohvalta käsin. Siinä missä aiemmin tarvittiin paljon paperityötä ja asioimista useissa toimipaikoissa, asiat hoituvat nyt helposti uuden digitaalisen palvelun kautta, kertoo Tyrsky.

Vastaa