info@carnivalnews.net

OP Uusimaan tavoitteena on tarjota laajat ja monipuoliset palvelut

Keski-Uudenmaan ja Länsi-Uudenmaan Osuuspankeista yhdistynyt OP Uusimaa aloitti toimintansa 1.10. Pankkien yhdistymisen tavoitteena on tarjota laajat, kokonaisvaltaiset ja monikanavaiset pankki-, vahinkovakuutus-, varallisuudenhoito- ja kiinteistövälityspalvelut henkilö- ja yritysasiakkaille. Voimavarojen yhdistäminen lisää myös henkilöstön mahdollisuuksia erityisosaamisen kehittämiseen sekä parantaa erityisesti Uudenmaan Osuuspankin luotonantomahdollisuuksia ja riskinkantokykyä.

–Sijainti voimakkaalla kasvualueella vaatii tehokkaan ja vakavaraisen pankin. Yhdistymisen jälkeen Uudellamaalla toimii vahva pankki, jonka tekemisen painotukset lähtevät asiakkaiden tarpeista ja jonka tavoitteena on asiakkaiden taloudellinen menestyminen, turvallisuus ja hyvinvointi. Yhdistymisen myötä olemme neljänneksi suurin Osuuspankki, kertoo tulevan pankin toimitusjohtaja Juhani Rinta-Kartano.

OP Uusimaan varatoimitusjohtaja Markus Sillanaukee kertoo, että päätös yhdistymisestä oli yksimielinen näissä kahdessa pankissa. Myös Mäntsälän Osuuspankki harkitsi yhdistymistä OP Uusimaahan, mutta siellä liittyminen jäi kiinni yhdestä äänestä. Sillanaukee kertoo, että henkilökunta on otettu mukaan pohtimaan uudistusta. Heidän kanssaan on mietitty esimerkiksi sitä, miten työt tehdään uusilla yhteisillä tavoilla.

OP Uusimaan toimitusjohtaja Juhani Rinta-Kartano (vas) ja varatoimitusjohtaja Markus Sillanaukee.

Vireyttä ja elinvoimaa pääkaupunkiseudun ulkopuolelle

Yhdistyvällä pankilla on 156 500 asiakasta ja yli 84 000 omistaja-asiakasta. Konttorit sijaitsevat Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Karkkilassa, Keravalla, Kirkkonummella, Klaukkalassa, Lohjalla, Nummelassa ja Nurmijärvellä.

–Haluamme tarjota entistäkin paremmat ja monipuolisemmat palvelut ja tuottaa erinomaista asiakaskokemusta ja enemmän hyötyä asiakkaillemme, kertoo Sillanaukee.

–Haluamme ottaa oman osamme sekä asukasmäärän että yritysten kasvusta. Mielenkiintoista on, että pankkimme toimialueella järjestetään kahdet seuraavat valtakunnalliset Asuntomessut, vuonna 2020 Tuusulassa ja 2021 Lohjalla. Muutenkin toimialueemme on kasvava ja vireä, joten mahdollisuuksia on paljon, Sillanaukee jatkaa.

Rinta-Kartano kertoo, että OP Uusimaa haluaa tuoda voimakkaasti esille kehien ulkopuolista Uuttamaata, nostaa sen profiilia ja tuoda vastavoimaa pääkaupunkiseudun vedolle.

Yhdistyminen ei edellytä toimia asiakkailta

Asiakkaille pankkien yhdistyminen ei aiheuta toimenpiteitä, vaan yhdistyvien pankkien asiakassuhteet jatkuvat entisellään eli kaikki palvelut, kuten tilinumerot, verkkopalvelutunnukset ja maksukortit säilyvät ennallaan.

Uudenmaan Osuuspankin asiakasliiketoiminnan määrä on noin 6,6 miljardia euroa, asiakasvarat 3,5 miljardia euroa ja rahoitustoiminta 3,1 miljardia euroa. Omien varojen määrä on 392 miljoonaa euroa. Uudessa pankissa on yhteensä 230 työntekijää ja OP Kodit työllistävät 50 henkilöä.

Vastaa