info@carnivalnews.net

Säästä säännöllisesti

Säännöllisesti säästämällä pienistäkin summista kerryttää ajan mittaan hyvän pesämunan. Kun säästät esimerkiksi samalla kun maksat asuntolainaa, lainanmaksun loputtua sinulla on vararahasto.

Säännöllinen säästäminen

  1. tuo turvaa talouteen
  2. ei vaadi suuria tuloja eikä alkupääomaa
  3. sopii vararahastoa kartuttavalle.

Usein paras tapa on säästää tietty summa aina palkkapäivänä, sillä kun säästöön siirtyvää rahaa ei näe, ei sitä osaa kaivatakaan.

Säännöllisyys tasaa heilahtelua

Koska markkinoiden liikettä on mahdotonta ennustaa, on myös sijoitusten ajoittaminen parhaaseen mahdolliseen hetkeen hankalaa.
Kun sijoittaa erissä eikä kaikkea yhdellä kerralla, voi vältellä ajoitukseen liittyvää riskiä.
Hankkimalla sijoituksia säännöllisesti, voi pitkällä aikavälillä tasata markkinaheilahteluja, eikä markkinoiden liikkeistä tarvitse hermostua.

Rahastoissa ajallisen hajauttamisen hyöty tuntuu

Suurimman hyödyn ajallisesta hajautuksesta saa sijoitettaessa kohteeseen, jonka arvo vaihtelee voimakkaasti. Tällaisia ovat esimerkiksi osakesijoitukset.
Kun ostaa säännöllisesti osake- tai yhdistelmärahaston osuuksia, osa hankinnoista osuu väkisinkin hetkeen, jolloin kurssit ovat korkealla. Säännöllisyys kuitenkin varmistaa, että ostetaan myös silloin, kun kurssit ovat matalimmillaan.

  • Pitkällä tähtäyksellä ostetaan aina markkinahintaan ja sijoittaja hyötyy markkinan hintakehityksestä.
  • Säännöllistä säästämistä kannattaa jatkaa, kun markkinat laskevat.
  • Lasku on mahdollisuus, sillä silloin samalla kuukausisummalla saa enemmän rahasto-osuuksia.

Rahastosäästösopimus on kätevä

Ajallinen hajauttaminen rahastoihin käy helposti rahastosäästösopimuksen avulla.
Tällöin kiinteä summa siirtyy ennalta määriteltynä päivänä rahastoon kuukausittain tai esimerkiksi neljännesvuosittain.
Laskimet

 

https://www.nordea.fi/henkiloasiakkaat/saastot/saasta-saannollisesti.html


Muita mielenkiintoisia aiheita muualta luettavaksi

Helsingin vuokra-asuntojen kysyntä ylittää tarjonnan

Helsingin vuokra-asuntojen asuntomarkkinat ovat jo pitkään olleet kuumassa kysynnässä. Vuokra-asuntojen saatavuus on ollut rajallista, mikä on johtanut jatkuvaan vuokrien nousuun pääkaupungissa. Asuntotarjonnan niukkuus on yhä edelleen todellisuutta, ja asuntojen hakijoita on enemmän kuin tarjolla olevia asuntoja. Tämä kysynnän ylitarjonta johtaa vuokrien korkeampaan hintaan. Tutustu Vuokra-asunnot Helsinki aiheeseen.

Kuusen tuholaiset uhkaavat metsiä

Suomessa kuusen tuholaiset ovat merkittävä uhka metsien terveydelle ja taloudellisuudelle. Esimerkiksi kuusen runkokuoriaisista ja kuusenjuurikäävästä on tullut vakavia ongelmia metsänomistajille ja metsäteollisuudelle. Näiden tuholaislajien leviäminen on myös lisääntynyt ilmastonmuutoksen myötä. On tärkeää tunnistaa ja torjua näitä tuholaisia, jotta voidaan säilyttää metsien ekosysteemi ja taloudellinen merkitys.

Herkuttele ulkona eväiden kanssa

Kevään ja kesän lähestyessä on aika kaivaa piknik-korit esiin ja lähteä ulos nauttimaan auringosta ja raikkaasta ilmasta. Oli suunnitelmasi sitten rento päivä puistossa tai kävelyretki luonnossa, herkulliset piknik eväät ovat ehdoton osa ulkoilupäivää. Voit pakata mukaan esimerkiksi leipää, juustoa, hedelmiä, patonkeja ja virvokkeita. Muista myös eväslautaset, -lasit ja -aterimet. Herkullisten eväiden ja ulkoilun yhdistelmä luo täydelliset puitteet rentouttavalle päivälle ulkona.

Comments are closed.