info@carnivalnews.net

Sijoituskurssit uudistuvat

Lohjalla järjestettävät sijoituskurssit uudistuvat. Sijoittamisen peruskurssi on uusi, kuusiosainen kurssisarja, joka järjestetään yhdessä Hiiden Opiston ja Suomen Osakesäästäjät ry:n kanssa. Osakesäästäjät tarjoavat valmiin, huolella rakennetun koulutuspaketin, jota käytetään samassa muodossa eri kansalaisopistoissa ympäri Suomen.

Oletko aina pohtinut, mitä sijoittaminen on, miten se toimii käytännössä ja mitkä asiat vaikuttavat omaan sijoitussuunnitelmaan? Jos, niin nyt kannattaa tulla mukaan sijoittamisen peruskursseille. Kurssi sopii aloittelijoille ja henkilöille, jotka haluavat vahvistaa jo alkanutta sijoitusosaamistaan.

–Sijoittamisen peruskurssia seuraa neliosainen sijoittamisen jatkokurssi, jossa syvennetään peruskurssilla opittuja asioita ja opitaan paljon uutta mm. tunnusluvuista, salkun rakentamisesta ja verosuunnittelusta. Myös tämä kurssikokonaisuus on hyvin käytännönläheinen ja kurssin oppeja voi hyödyntää suoraan omassa sijoitustoiminnassaan, kertoo Lohjan Seudun Osakesijoittajat ry:n puheenjohtaja Harri Viinanen, joka toimii sijoituskursseilla luennoitsijana.

Lohjan Seudun Osakesijoittajat ry ja Vihti-Karkkilan Osakesäästäjät ry järjestävät yhteistyössä Hiiden opiston kanssa sijoittamisen yleiskurssin Nummelassa ja Siuntiossa. Vihti-Karkkilan Osakesäästäjät ry järjestää Karkkilan työväenopiston kanssa sijoituskurssin Karkkilassa.

Vihti-Karkkilan Osakesäästäjien puheenjohtaja Tuomo Paaso (vas) ja Lohjan Seudun Osakesijoittajat ry:n puheenjohtaja Harri Viinanen.

Sijoittaminen kiinnostaa yhä useampaa

Osakkeisiin ja rahastoihin sijoittaminen kiinnostaa yhä useampaa suomalaista kotitalouksien vaurastumisen myötä. Yli miljoona suomalaista on sijoittanut varojaan sijoitusrahastoihin ja pörssiyhtiöiden osakkeita omistaa yli 800 000 yksityishenkilöä.

Osakesijoittaminen on suosittua, sillä se tarjoaa parhaan tuottopotentiaalin. Pitkäaikaisessa osakesäästämisessä nousut ja laskut tasoittavat toisiaan. Hyvien tuotto-odotusten vastapainona ovat erilaiset riskit, kuten yrityskohtainen riski ja markkinariski. Yrityskohtaista riskiä voidaan kuitenkin pienentää sijoittamalla varoja useiden eri toimialalla toimivien yritysten osakkeisiin, jolloin jäljelle jää arvonvaihteluun liittyvä markkinariski. Hajauttamalla säästöt eri omaisuusluokkiin eli osake- ja korkosijoituksiin pystyy sijoittaja pienentämään arvonvaihteluriskiä.

–Jatkuva kuukausittainen sijoittaminen on niin sanottua ajallista hajauttamista, jolla pienennetään markkinariskiä ja pyritään hyötymään arvonvaihtelusta, kertoo puheenjohtaja Tuomo Paaso Vihti-Karkkilan Osakesäästäjistä.

Paaso työskentelee pankinjohtajana Länsi-Uudenmaan Säästöpankissa.

Kurssit Lohjalla, Vihdissä, Siuntiossa ja Karkkilassa

Lohjalla sijoituskurssi järjestetään Lohjan Yhteislyseon lukiossa (Rantapuisto 39) keskiviikkoisin kello 18.00–19.30. Peruskurssi pidetään 11.9.–23.10. ja jatkokurssi 26.2.–18.3. / Harri Viinanen

Vihdissä sijoituskurssi järjestetään Kuoppanummen koulukeskuksessa (Kuoppanummentie 18) keskiviikkoisin kello 18.00–19.30: 18.9. pörssiosakkeet ja osakesäästötili/ Iiro Koljonen, 25.9. korko-, yhdistelmä- ja osakerahastot ja sijoitusten ajallinen ja maantieteellinen hajauttaminen/ Marianna Hartikainen sekä 2.10. sijoitusten verotus / Kirsi Kaario.

Lohjan ja Vihdin sijoituskursseille voi ilmoittautua Hiiden Opiston verkkosivujen kautta tai puhelimitse 019 369 1498 tai 09 224 22 787. Kurssit ovat maksullisia.

Karkkilan sijoituskurssi järjestetään yhteiskoululla (Anttilankatu 2-4) keskiviikkoisin kello 18.00–19.30: 25.9. pörssiosakkeet ja osakesäästötili/ Iiro Koljonen, 2.10. korko-, yhdistelmä- ja osakerahastot sekä sijoitusten ajallinen ja maantieteellinen hajauttaminen rahastojen avulla/Marianna Hartikainen ja 9.10. sijoittajan verotus/ Kirsi Kaario.

Karkkilan sijoituskursseille voi ilmoittautua www.opistopalvelut.fi/karkkila tai puhelimitse 044 767 49 34. Kurssit ovat ilmaisia.

Siuntiossa sijoituskurssi pidetään talvella: 29.1. pörssiosakkeet ja osakesäästötili / Harri Viinanen, 5.2. korko-, yhdistelmä- ja osakerahastot sekä sijoitusten ajallinen ja maantieteellinen hajauttaminen / Ilkka Kauppinen ja 12.2. sijoitusten verotus / Kirsi Kaario.

Vastaa