info@carnivalnews.net

Yrityslainamarkkinat ja uusi yritys

Yrityslainamarkkinat ovat olennainen osa yritysrahoitusta, tarjoten monenlaisia lainatuotteita eri tyyppisille yrityksille. Markkinoilla on useita toimijoita, kuten pankit, rahoitusyhtiöt ja vaihtoehtoiset rahoittajat. Jokaisella rahoittajalla on omat ehtonsa ja kriteerinsä lainojen myöntämiselle, joten lainaehtojen vertailu on tärkeää.

Pankkilainat ovat perinteisin vaihtoehto, ja ne voivat tarjota kilpailukykyisiä korkoja ja ehtoja. Vaihtoehtoiset rahoittajat, kuten vertaislainapalvelut ja online-rahoitusyhtiöt, tarjoavat usein nopeampia ratkaisuja, mutta korot voivat olla korkeammat. Yrityslainan hakuprosessi vaatii yleensä tarkkaa suunnittelua ja valmistelua, ja lainanantajat odottavat yksityiskohtaisen liiketoimintasuunnitelman sekä taloudellisen ennusteen näkemistä. Capitalbox on yksi näistä Suomesssa tarjolla olevista yritysrahoittajista.

Uusi yritys ja yrityslainat

Uuden yrityksen näkökulmasta yrityslainan saaminen voi olla haastavampaa, sillä lainanantajat arvioivat riskiä korkeammaksi. Tämän vuoksi on tärkeää valmistautua huolellisesti lainahakemukseen. Uusien yritysten kannattaa keskittyä seuraaviin asioihin lainaa hakiessaan:

 1. Liiketoimintasuunnitelma: Vakuuttava ja realistinen suunnitelma on välttämätön. Sen tulee sisältää selkeät tavoitteet, markkina-analyysi, kilpailuanalyysi ja taloudelliset ennusteet.
 2. Henkilökohtainen sijoitus: Lainanantajat suosivat yrityksiä, joiden omistajat ovat itse sijoittaneet omaa pääomaa yritykseen.
 3. Rahoituksen sekoittaminen: Yhdistämällä omia varoja, avustuksia ja lainaa, yritys voi näyttää vakaammalta lainanantajien silmissä.
 4. Luottotiedot: Sekä yrityksen että yrittäjän henkilökohtaiset luottotiedot tarkistetaan, joten on tärkeää varmistaa, että luottotiedot ovat kunnossa.
 5. Vakuudet: Tarjoamalla vakuuksia lainalle, yritys voi lisätä mahdollisuuksiaan saada lainaa ja mahdollisesti paremmat ehdot.

Yrityksen alkuvaiheessa voi myös harkita muita rahoitusvaihtoehtoja, kuten enkelisijoittajia, pääomasijoittajia tai joukkorahoitusta, jotka voivat olla joustavampia uusille yrityksille.

Yrityksen lainavaihtoehdot

Yrityksillä on käytettävissään erilaisia lainavaihtoehtoja, jotka sopivat eri tilanteisiin ja tarpeisiin. Lainatyypin valintaan vaikuttavat yrityksen koko, toimiala, rahoitustarve ja taloudellinen tilanne. Tässä tarkastellaan yleisimpiä lainavaihtoehtoja:

 1. Pankkilainat: Perinteisin vaihtoehto, joka tarjoaa usein kilpailukykyiset korot. Pankkilainat voivat olla joko vakuudellisia tai vakuudettomia, ja niiden ehdot vaihtelevat pankista riippuen.
 2. Luotot ja tililuotot: Joustava vaihtoehto lyhytaikaiseen rahoitustarpeeseen. Luotot antavat mahdollisuuden nostaa rahaa tarpeen mukaan tietyltä luottorajalta.
 3. Leasing ja vuokraus: Sopii erityisesti yrityksille, jotka tarvitsevat käyttöönsä koneita, laitteita tai ajoneuvoja ilman suurta alkupääoman sijoitusta.
 4. Factoring eli laskurahoitus: Yritys myy saamisensa (laskunsa) alennettuun hintaan rahoitusyhtiölle ja saa näin rahoituksen nopeasti käyttöönsä.
 5. Joukkorahoitus: Internetin kautta toteutettava rahoituksen hankkiminen, joka voi olla joko lainapohjaista tai osakepohjaista.
 6. Vertaislainat: Yritys hakee lainaa suoraan yksityisiltä sijoittajilta ilman perinteisen pankin väliintuloa.
 7. Enkelisijoittajat ja pääomasijoittajat: Vaikka nämä eivät ole perinteisiä lainoja, ne ovat tärkeä rahoituslähde, erityisesti kasvuhakuisille yrityksille.

Miten valita sopiva lainavaihtoehto

Lainavaihtoehdon valintaan vaikuttavat useat tekijät:

 • Rahoitustarpeen suuruus ja kesto: Lyhytaikaiseen tarpeeseen sopii esimerkiksi tililuotto, kun taas suurempien investointien rahoittamiseen voidaan harkita pankkilainaa tai leasing-sopimusta.
 • Yrityksen taloudellinen tila: Vahva taloudellinen tilanne ja hyvät luottotiedot parantavat mahdollisuuksia saada edullisia lainaehtoja.
 • Vakuuksien saatavuus: Vakuudelliset lainat ovat usein edullisempia, mutta edellyttävät vakuuksien tarjoamista.
 • Rahoituksen joustavuus: Jos yritys tarvitsee joustavuutta rahoituksessaan, esimerkiksi tililuotto tai factoring voi olla hyvä vaihtoehto.
 • Lainan kustannukset: Korkojen ja muiden kustannusten vertailu eri lainavaihtoehtojen välillä on tärkeää.

Kun valitaan yritykselle sopivaa lainavaihtoehtoa, on suositeltavaa neuvotella rahoitusasiantuntijan kanssa. Asiantuntija voi auttaa ymmärtämään eri lainavaihtoehtojen vivahteita ja löytämään parhaiten yrityksen tarpeita vastaavan ratkaisun.

Vastaa