info@carnivalnews.net

Lainanhakeminen nykypäivänä

Lainanhakeminen on muuttunut paljon viimeisten vuosien aikana. Muutokseen on ollut lähinnä kaksi isoa syytä. Mitkä nuo syyt ovat olleet, ja miten ne ovat vaikuttaneet lainamarkkinoihin sitä käsittelemme tällä kertaa.

Tekninen kehitys tuo muutoksen

Yksi iso muutoksen tuoja oli tietenkin tekninen kehitys. Ilman internettiä ja mobiiliteknologiaa ei olisi syntynyt sellaisia palveluita kuin lainaa.net, josta voit yksityishenkilönä saada joustavasti ja nopeasti lainaa sadoista euroista kymmeniin tuhansiin euroihin.

Siinä missä ennen piti laittaa parasta päälle ja varata aika puhelimitse pankista, tai itse siellä käymällä, niin nyt se kaikki tapahtuu online. Myös se, että ennen piti useimmiten myös odottaa jopa viikkoja, jotta sai sen ajan pankisssa ja sen jälkeen saattoi vielä mennä parikin viikkoa ennenkuin lainapäätöstä pääsi kuuntelemaan jälleen pankin konttorille, niin nykyään se kaikki tapahtuu yhdellä netti-istunnolla – ja mikä parasta, saat kerralla tarjouksen useammalta lainoittajalta. Kilpailutat siis lainatarpeesi samantien vaikka juuri lainaa.net sivuston kautta.

Tässäkin tapahtui vielä iso muutos aivan viime vuosina. Samalla kun olemme vähentäneet esimerkiksi kaupoissa käteisen rahan käytön 10% tasolle, ovat älypuhelimet eli kännykät nousseet uuteen asemaan arjessamme. Me pääsemme niillä pankkitileille, maksamme kaupassa ja netissä, sekä pääsemme myös lainasivustoille missä ja koska tahansa – mobiilius tarkoittaa nimenomaan todellista aika-ja paikkariippumattomuutta.

Lakimuutokset tuovat muutoksia

Totta kai toinen iso tekijä on ollut viimeisten vuosikymmenten lakimuutokset. Ilman lakimuutoksia, eivät kansainväliset lainoittajat olisi tulleet Suomeen eikä lainaa.net tapaisia lainasivustoja olisi Suomeen syntynyt. Nyt jokaisella suomalaisella täysi-ikäisellä on mahdollisuus yhden sivuston kautta saada useita lainatarjouksia kerralla. Voit helposti saada kymmenkunta lainatarjousta, joista voit sitten valita itsellesi sopivimman ja edetä asian kanssa – ja kaikki tapahtuu online, ilman menemistä minnekään henkilökohtaisesti. Lainasumma myös maksetaan nopeasti omalle pankkitilillesi.

Lainat ja niiden vertailu

Kun olet hakemassa lainaa, sinun kannattaa aina ennen sitä kuitenkin tehdä oman talouden tasapainoselvitys. Tämä tarkoittaa yksinkertaisesti, että laitat paperille tai dokumenttiin itsellesi listan tuloistasi ja menoistasi. Jos lainanhakemisella ei ole kiire, kannattaa tähän käyttää aikaa yksi kokonainen kuukausi ja listata kaikki kuukauden laskut ja kulut ylös – ja etenkin ne kaikki osamaksut ja lainaerät, joita makselet kuukausittain. Mitä rehellisempi olet itsellesi, sitä paremmin olet kartalla oman taloutesi tilanteesta.

Kun vertailet saamiasi lainatarjouksia, kiinnitä huomio ainakin:

  • kuinka paljon on maksettava kuukausierä
  • kuinka pitkä laina-aika on
  • kuinka paljon maksat kaikkiaan lainastasi loppujen lopuksi kaikkien kulujen kanssa
  • kuinka paljon maksat korkoa
  • kuinka paljon maksat lainasi ohessa erilaisia lisäkuluja kuten käsittely-ja laskutuskuluja

Kun teet kuukausiselvityksen ja listaat ovat lainasi ja osamaksusi, erittele niistä myös nuo käsittelykulut, sillä jos sinulla on useampia näitä kuukausittaisia osamaksulaskuja, maksat niiden mukana parhaimmillaan useita kymmeniä euroja tavallaan turhia kuluja, joista voisit päästä eroon maksamalla kaikki pikkulainat ja osamaksut pois ottamalla yhden isomman lainan.

Miksi haet lainaa?

Samalla kun selvität oman taloutesi tilanteen, näet myös kuinka paljon sinulla on periaatteessa mahdollista maksaa lainaa pois per kuukausi, tai sitten voit ajatelle myös, kuinka paljon sinulla voisi olla varaa laittaa sukanvarteen eli pieni sijoitus vaikka rahastoihin – nämä eivät myöskään sulje toisiaan, voit ottaa lainan mutta kuitenkin aloittaa kuukausisäästämisen!

Lainaa saa nopeasti ja joustavasti, mutta älä hae lainaa turhaan. Tosiasia on kuitenkin, että lainoittaminen on liiketoimintaan ja ottaessasi lainan, maksat siitä aina enemmän takaisin. Älä siis ota lainaa vain siksi, että sinulla olisi hetkellisesti enemmän rahaa, vaan ota lainaa tarpeeseen, niitä tarpeita kun elämän varrella kuitenkin aina silloin tällöin tulee. Varmista kuitenkin itsellesi, että pystyt myös maksamaan lainan sopimuksesi puitteissa pois.

Vastaa