info@carnivalnews.net

Tarkista onko sinulla paras mahdollinen laina

Lähes jokaisella suomalaisella kotitaloudella on lainaa. Eikä vain yhtä lainaa vaan useampia lainoja. Oletko ajatellut, että jokainen osamaksu on myös laina, eli pieniä lainoja voi todellakin olla useita, ettei edes itse ajattele niitä lainoina. Jokaiseen lainaan liittyy myös takaisinmaksu, ja sen mukana korot ja ennenkaikkea maksujen yhteydessä erilaiset maksamiseen liittyvät kulut. Näitä kuluja voi nimenomaan pienten osamaksujen ja lainojen kylkiäisinä tulla kuukausittain yllättävänkin paljon maksettavaksi.

Olet saattanut kyllä kilpailuttaa asuntolainasi, että se on koroltaan ja kuluiltaan kohdallaan, mutta entä ne muut lainat? Mitä jos miettisit niiden kaikkien niputtamista, maksamista pois kerralla ja siirtämällä laina toiseen pankkiin? Lainansiirto.fi auttaa tässä toimessa helposti ja nopeasti.

Ei sitä välttämättä tule laskeneeksi, kuinka paljon niiden osamaksujen ja pienten lainojen mukana maksaakaan kuukausittain – siksi suosittelemme, että tarkastat omat laskusi ja vaikka samantien koko oman taloutesi yhden kuukauden seurannalla. Kirjaat ylös jokaisen laskun ja jokaisen osamaksun yms, mihin sinulla tai taloudessanne menee kuukaudessa rahaa. Siihen rinnalle sitten listaatte talouden tulot, niin saatte varsin hyvän käsityksen taloutenne taloustilanteesta – totta kai kausivaihteluita tulee harrastusten ja lomien muodossa, mutta ainakin kaikki ne kiinteät kuukausikulut saatte näin listattua. Ja jos tällaisen taloustarkastuksen tekee itselleen, kannattaa olla 100 % rehellinen ja listaa kaikki kulut ja tulot – ei sitä muuten saa itsellekään oikeata kuvaa missä ollaan menossa.

Tietämällä ja tuntemalla oman talouden, on helpompaa myös suunnitella tulevia hankintoja ja vaikka lomamatkoja, kun säästämisen mahdollisuus ovat tiedossa, ja omat lainamahdollisuudet voi aina testata hakemalla lainaa lainapalveluiden kautta – lainaehdotuksen saaminen ei vielä ole myönnetty laina, ja voit vastaanottaa useita lainaehdotuksia, eikä sinun ole välttämättä hyväksyttävä niistä yhtään.

Oman talouden parantamisen vaiheet

Jos on vähääkään tuntua, että oma talous ei ole aivan kunnossa, kannattaa tuollainen kuukauden seuranta suorittaa. Se auttaa helposti selvittämään missä ollaan menossa. Siitä on myös hyvä aloittaa oman talouden tilanteen tarkastelut ja parantaminen

  1. Tee selvitys omista kuukausittaisista tuloista ja kuluista
  2. Käy läpi lainat ja osamaksu – onko jossain liian suuret korot tai kulut
  3. Vaihda pankkia jos lainasi kulut ovat liian korkeat
  4. Tarkista saatko jostain edullisemman lainan jolla maksaa vanhat lainat pois
  5. Sinun kannattaa kilpailuttaa myös vanha asuntolainasi, jos sellainen sinulla on
  6. Jos kuluja on liikaa, voitko tehdä enemmän töitä ja ansaita enemmän, tai sitten pitää karsia kuluja
  7. Salliiko oma talous säästämisen aloittamisen, vaikka rahastosäästämisellä

Esimerkliksi maksamalla pienet lainat ja osamaksut yhdellä isommalla lainalla pois, voi tuoda talouteesi jopa kymmenien eurojen kuukausisäästöt!

Lainojen ottamisesta ja hoitamisesta

Vaikka nykyään saa entistä helpommin ja joustavammin lainaa jos oma talous vain on kunnossa, niin lainaa ei pidä koskaan ottaa turhaan. Jokaiseen lainaan liittyy takaisinmaksu aika ja sen mukana tulevat lainan korot ja kulut. Lainaa saa ottaa sellaisissa elämän tilanteissa, kun oma talous ei pysty maksamaan kuluja tai investointia. Monella perheellä ensimmäinen asunto ja autot ovat hankintoja, jotka rahoitetaan lainoittamalla. Mutta onko sitä seuraavaa puhelinta tai televisiota pakko ostaa osamaksulla, mitä jos säästäisit, ja sitten vasta ostaisit?

Jokainen laina pitää hoitaa takaisin lainasopimuksen mukaisesti, ja siten varmistaa, että jatkossakin lainahanat pysyvät avoimina. Pidä taloutesi kunnossa ja tasapainossa, nyt ja tulevina vuosina, ja yritä saada jotain myös säästöön pahan päivän varalle. Ei ole mitään pahaa maksaa isot hankinnat lainarahalla, ja samalla laittaa pieni summa säästöön sivuun joko tilille tai vaikkapa niihin rahastoihin, sillä koskaan ei voi olla varma, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.


Muita mielenkiintoisia aiheita muualta luettavaksi

Kotieläimet tuovat iloa ja rauhaa arkeen

Kotieläimet ovat ihania kumppaneita, jotka tuovat paljon iloa ja rauhaa arkeen. Ne ovat uskollisia ja rakastavia, ja niiden seurassa on aina mukavaa olla. Kotieläimiä voi olla monenlaisia, kuten koiria, kissoja, kaneja tai vaikka kanoja. Jokaisella eläimellä on oma persoonallisuutensa ja tarinansa, ja niiden kanssa vietetty aika on aina arvokasta. Kotieläimiä hoitaessa oppii myös vastuullisuutta ja huolehtimista toisesta olennosta. Niiden läsnäolo rauhoittaa mieltä ja auttaa unohtamaan arjen stressit. Kotieläin on todellinen aarre, joka ansaitsee rakkautta ja kunnioitusta.

Affiliate markkinointi – tehokas tapa ansaita rahaa verkossa

Affiliate markkinointi on tehokas tapa ansaita rahaa verkossa. Se perustuu yhteistyöhön yrityksen ja sivuston omistajan välillä, jossa jälkimmäinen markkinoi yrityksen tuotteita ja saa provisiota myynnistä. Affiliate markkinoinnissa menestyminen vaatii kuitenkin sitoutumista ja työtä, sillä kilpailu on kovaa. Mutta kun onnistuu rakentamaan vahvan ja luotettavan brändin, affiliate markkinoinnista voi tulla merkittävä tulonlähde.

Fazer Patukat joulukalenteri – Herkullinen tapa odottaa joulua

Fazer Patukat joulukalenteri on herkullinen ja hauska tapa odottaa joulua. Kalenterissa on 24 luukkua, joista jokaisen takaa paljastuu yllätys: Fazerin suosituimpia patukoita eri makuvaihtoehdoilla. Joulukalenteri sopii niin lapsille kuin aikuisillekin, sillä Fazerin patukat ovat suosittuja kaikenikäisten keskuudessa. Kalenteri tuo mukavan joulufiiliksen jokaiseen päivään ja auttaa unohtamaan kiireen hetkeksi. Fazer Patukat joulukalenteri on myös loistava lahjaidea läheisille, jotka arvostavat herkuttelua ja joulun tunnelmaa.

Vastaa